Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Απαιτεί την εκκένωση καταφυγίου του ΟΗΕ που επλήγη από πυρά

Το Ισραήλ απαίτησε την εκκένωση καταφυγίου του ΟΗΕ στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μέσα στο οποίο 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά την προηγούμενη μέρα, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa).

“Ο ισραηλινός στρατός έδωσε προθεσμία έως τις 17.00 τοπική ώρα” της Παρασκευής “για την εκκένωση του καταφυγίου” όπου είχαν πάει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να προστατευθούν από τις μάχες που μαίνονται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Unrwa.

Σύμφωνα με έναν από τους εκτοπισμένους, τον ‘Αμαλ Λουμπάντ, οι στρατιώτες κάλεσαν από το μεγάφωνο μια υπεύθυνη της Unrwa. “Εκείνη πήγε κοντά σε άρματα μάχης και της είπαν να μας γνωστοποιήσει να εκκενώσουμε τον χώρο”, πρόσθεσε. “Δεν ξέρουμε πού να πάμε”.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δύο άρματα μάχης πυροβόλησαν αυτό το κέντρο εκπαίδευσης που μετατράπηκε σε καταφύγιο μετά την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

“Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 75 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 12 είναι σε κρίσιμη κατάσταση” από τα πυρά αυτά, δήλωσε ο Τόμας Γουάιτ, ο υπεύθυνος της Unrwa στη Γάζα, σε ανακοίνωση.

Ο διευθυντής της Unrwa Φιλίπ Λαζαρινί δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός αυτός είναι “κατάφωρη παραβίαση των βασικών κανόνων του πολέμου”. Τα κτίρια ήταν σαφώς δηλωμένα ως εγκαταστάσεις του ΟΗΕ και οι συντεταγμένες τους είχαν γνωστοποιηθεί στις ισραηλινές αρχές, πρόσθεσε.

Related posts

Οι μισές πόλεις της Κίνας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του χρέους

admin

Αποθήκες και σιλό δημητριακών υπέστησαν ζημιές από ρωσικές επιθέσεις

admin

Ο Πούτιν επισκέφθηκε στρατιωτικό νοσοκομείο και παρασημοφόρησε τραυματίες από το μέτωπο της Ουκρανίας

admin

Νέες αυξήσεις επιτοκίων αναμένονται από ΕΚΤ και Fed την ερχόμενη εβδομάδα

admin

Μπλίνκεν: Το Ιράν δεν επιδεικνύει υπεύθυνη στάση σε ό,τι αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα

admin

Νορβηγία: Νέα αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μ.β. από την κεντρική τράπεζα

admin

Συμφωνία των πρέσβεων της ΕΕ για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων

admin

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού η φονικότερη χερσαία μεταναστευτική δίοδος στον κόσμο

admin

Ζελένσκι: Ο πόλεμος δεν έχει φθάσει σε “αδιέξοδο”

admin