Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της Ουκρανίας επιδιώκει να αποκαταστήσει σχεδόν τις μισές από τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις

Η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της Ουκρανίας DTEK BV επιδιώκει να αποκαταστήσει σχεδόν τις μισές από τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις της ήδη από τον Ιούνιο, αφού έγιναν στόχος πρόσφατων ρωσικών επιθέσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

“Έχουμε χάσει το 80% της παραγωγής και τώρα προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαταστήσουμε τις μονάδες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαξίμ Τιμτσένκο σε συνέντευξή του την Παρασκευή. “Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε τουλάχιστον το 50% αυτής της δυναμικότητας μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες”. 

Οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις επιθέσεις τους κατά των ενεργειακών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας πριν από αρκετές εβδομάδες σε μια εκστρατεία που ξεπέρασε την ένταση παρόμοιων επιθέσεων πέρυσι. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εκτόξευσαν 400 διαφορετικούς τύπους πυραύλων και περισσότερα από 600 drones τον Μάρτιο.

Ο Τιμτσένκο  δήλωσε ότι η DTEK συνεργάζεται στενά με το ουκρανικό Υπουργείο Ενέργειας, τους εταίρους και τους δωρητές για την αντικατάσταση και την επισκευή των μονάδων που υπέστησαν ζημιές. Η εταιρεία έχει ήδη διαβιβάσει στην κυβέρνηση έναν κατάλογο με το τι χρειάζεται.

Ο Τιμτσένκο εκτιμά ότι οι εργασίες επισκευής θα κοστίσουν 230 εκατ. δολάρια, με τη DTEK να καλύπτει σχεδόν το ήμισυ, ενώ αναζητά επίσης υποστήριξη από δωρητές. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνδέει τουλάχιστον τρεις ανακατασκευασμένες μονάδες στο δίκτυο κάθε μήνα, είπε. 

“Αλλά όλοι μας εξαρτόμαστε από την αεράμυνα”, δήλωσε ο Τιμτσένκο.

Related posts

ΗΠΑ: Η Γέλεν τάσσεται υπέρ ενός “υγιούς ανταγωνισμού” με το Πεκίνο

admin

Τα Ηνωμένα Έθνη ανησυχούν για την έλλειψη ενός συστήματος επιστροφής των Ουκρανόπουλων από τη Ρωσία

admin

H κεφαλαιοποίηση της Microsoft ξεπέρασε -για λίγο- το επίπεδο-ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων

admin

Ισραήλ: “Πολλά δάκρυα, αγκαλιές και λίγες λέξεις” μετά την απελευθέρωση των δύο Ισραηλινοαργεντίνων ομήρων

admin

Κουλέμπα προς Πούτιν-Λουκασένκο: Ουκρανία και Πολωνία πάντα ενωμένες

admin

Η Ουκρανία θέτει και πάλι το θέμα του συστήματος Patriot στους νατοϊκούς συμμάχους

admin

Κάτοικος Ιερουσαλήμ: Πάμε σε δεύτερο Ολοκαύτωμα – Οι κόρες μου έζησαν τον εφιάλτη, η φίλη μου είναι όμηρος

admin

Ισραήλ: Οι αρχές επέλεξαν τον πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχαρόν Μπάρακ για να συμμετάσχει στην επιτροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου

admin

ΗΠΑ: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε drone στην Ερυθρά Θάλασσα

admin