Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία εξετάζει πιθανή αναστολή της βοήθειας στους Παλαιστίνιους

Η Γερμανία συζήτησε την Κυριακή εάν θα πρέπει να σταματήσει τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους μετά τη μεγαλύτερη επίθεση στο Ισραήλ εδώ και χρόνια από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, με την κυβέρνηση να λέει ότι επανεξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύει τα αναπτυξιακά κονδύλια στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Η υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας, Σβένια Σουλτς ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήταν πάντα προσεκτική ώστε να διασφαλίζει ότι τα χρήματα χρησιμοποιούνται μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.

“Αλλά αυτές οι επιθέσεις στο Ισραήλ σηματοδοτούν ένα τρομερό ρήγμα”, σημείωσε. “Θα αναθεωρήσουμε ολόκληρη τη δέσμευσή μας για τα παλαιστινιακά εδάφη”, πρόσθεσε. 

Η Γερμανία θα συζητήσει με το Ισραήλ πώς θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή και θα συντονιστεί με διεθνείς εταίρους, σημείωσε. 

Ορισμένοι Γερμανοί βουλευτές, ιδίως από τους συντηρητικούς της αντιπολίτευσης, ζήτησαν να σταματήσει η βοήθεια.

“Όλη η Ευρώπη – και τα 27 κράτη μέλη – πρέπει τώρα να πουν: χρειαζόμαστε μια νέα αρχή και δεν θα χρηματοδοτούμε πλέον τρομοκράτες”, δήλωσε ο Άρμιν Λάσετ, υποψήφιος καγκελάριος των Συντηρητικών στις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές, ζητώντας τον τερματισμό της συνεργασίας της Ε.Ε. με τον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς. 

Από την πλευρά του ο Γκρέγκορ Γκίσι, μέλος του κόμματος της Αριστεράς, σημείωσε ότι είναι η Χαμάς, και όχι όλοι οι Παλαιστίνιοι, υπεύθυνη για την επίθεση. 

Η επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας Λουίζ Άμτσμπεργκ από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διοικείται από τους Πράσινους, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί την Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά  ανθρώπους που υποφέρουν: “Το 2023 το υπουργείο Εξωτερικών διένειμε 72 εκατ. ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας στα παλαιστινιακά εδάφη μέσω διεθνών οργανισμών και των Ηνωμένων Εθνών”, είπε.

“Αυτά τα κονδύλια έδωσαν πάνω απ’ όλα πρόσβαση σε ανθρώπους που υποφέρουν στα παλαιστινιακά εδάφη σε προμήθειες τροφίμων και υγειονομική περίθαλψη”, τόνισε. 

Related posts

Scope: Σε κίνδυνο το BBB+ της Ιταλίας από τα συνεχώς αυξανόμενα ελλείμματα

admin

Ουκρανία: Επίθεση αυτοκτονίας σε δικαστήριο του Κιέβου – Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν

admin

Το Ισραήλ και την Ιορδανία θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο Μπλίνκεν

admin

Μπάιντεν: Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Η Σαουδική Αραβία φιλοξενεί σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ – Στο επίκεντρο ο πόλεμος στη Γάζα

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Δύσκολη η αλλαγή δεδομένων για την Κύπρο

admin

Ονδούρα: Η κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ λόγω της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας

admin

ΗΠΑ: Παραμένει το πρόβλημα με την πώληση F-35 στην Τουρκία λόγω των ρωσικών S-400

admin

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο αρνείται

admin