Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία προειδοποιεί για έξαρση της ρωσικής προπαγάνδας πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:02

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα πρέπει να είναι έτοιμες για μια έξαρση της ρωσικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης ενόψει των ευρωεκλογών τον Ιούνιο, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, αφού το Παρίσι ανακοίνωσε ότι εντόπισε μια φιλορωσική διαδικτυακή προπαγανδιστική εκστρατεία.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ομολόγους της Γερμανίας και της Πολωνίας, ο Στεφάν Σεζουρνέ δήλωσε ότι το δίκτυο φιλορωσικής προπαγάνδας είχε στόχο να υπονομεύσει τις αντίστοιχες κυβερνήσεις αποδυναμώνοντας την κοινή γνώμη και ότι οι τρεις χώρες έχουν δημιουργήσει έναν μηχανισμό αντίδρασης σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες.

Ο Σεζουρνέ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να προετοιμαστεί για την πιθανότητα οι ΗΠΑ να μην προστατεύσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν ξοδεύουν αρκετά στον τομέα της άμυνας.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην προστατεύσουν συμμάχους του ΝΑΤΟ, που δεν καταβάλουν επαρκείς δαπάνες στον τομέα της άμυνας από μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.

“Όλοι άκουσαν τις τελευταίες ημέρες τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις αμερικανικές εκλογές. Δεν θα σταματήσω να πείθω όλους τους ηγέτες για την καταλληλότητα της συμμαχίας μας, η οποία λειτουργεί προς όφελος όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Σεζουρνέ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Πολωνίας.

“Κάθε λεπτό μετρά για να προετοιμαστούμε οι Ευρωπαίοι να απορροφήσουμε το σοκ ενός σεναρίου που σκιαγραφήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ και θα εργαστούμε μαζί για να αναλύσουμε το πλαίσιο, ιδίως των αμερικανικών εκλογών”, είπε ο Σεζούρνε.

Related posts

Ιταλία: Συγχαρητήρια του ΥΠΕΞ, Αντόνιο Ταγιάνι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Ολοκληρώνεται απόψε η ψηφοφορία για τους Τούρκους πολίτες στο εξωτερικό

admin

Διαδήλωση στο Λονδίνο υπέρ των Παλαιστινίων

admin

Northrop Grumman: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα, αναθεώρησε ανοδικά το outlook

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες

admin

Ιταλία: Νέα κινητοποίηση των αγροτών λίγο έξω από τη Ρώμη

admin

Διήμερα γυμνάσια των χερσαίων δυνάμεων ξεκινούν σήμερα στο κεντρικό Ιράν

admin

Ιαπωνία: Ο Ζελένσκι θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7 διαδικτυακά

admin

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου απορρίπτει το σχέδιο εκεχειρίας που πρότεινε η Χαμάς

admin