Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα πυροβολικού κοντά σε νησί της Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα πυροβολικού κοντά σε ένα νησί στα σύνορα της Νότιας Κορέας στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της χερσονήσου, ενισχύοντας την πίεση στη Σεούλ αφότου ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι ήταν αδύνατο να ενωθεί με τον γείτονά του.

Οι οβίδες εκτοξεύτηκαν την Παρασκευή στα βόρεια του νησιού Yeonpyeong, ανέφερε ο Γενικός Επιτελείς της Νότιας Κορέας σε μήνυμα που εστάλη στους δημοσιογράφους. Οι άνθρωποι στο Yeonpyeong κλήθηκαν να απομακρυνθούν σε καταφύγια, είπε ένας αξιωματούχος της κομητείας μέσω τηλεφώνου.

“Δεν υπάρχει καμία ζημιά στους ανθρώπους μας ή στον στρατό ως αποτέλεσμα, και το σημείο στο οποίο χτύπησαν το νερό είναι η βόρεια περιοχή του NLL”, ανέφερε το JCS, αναφερόμενο στη γραμμή βόρειου ορίου. Τα σύνορα χαράχθηκαν μονομερώς από δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μετά τον πόλεμο της Κορέας και τα ύδατα γύρω από την περιοχή ήταν ο τόπος συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού το 2010 στο οποίο η Νότια Κορέα ισχυρίστηκε ότι η Βόρεια Κορέα τορπίλησε ένα από τα πολεμικά της πλοία νότια της γραμμής, σκοτώνοντας 46 ναύτες. 

Τον Νοέμβριο του 2010, το νησί των περίπου 2.000 κατοίκων – συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων στρατιωτικού προσωπικού – υπέστη την πρώτη επίθεση σε έδαφος της Νότιας Κορέας από το τέλος του Κορεατικού Πολέμου. Εκείνη την εποχή, η Βόρεια Κορέα βομβάρδισε στόχους για περισσότερο από μία ώρα, σκοτώνοντας δύο πολίτες και δύο πεζοναύτες. Η αναταραχή κατέστρεψε σχεδόν 300 κατασκευές και πυρπόλησε δασικές εκτάσεις.

Σε μια συνάντηση για τη χάραξη πολιτικής κορυφαίων αξιωματούχων του κόμματος που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Κιμ είπε ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρέπει “να κάνει πλέον το λάθος” να θεωρεί τη Νότια Κορέα ως αντίστοιχο για την επανένωση, επειδή η Σεούλ έχει ανακηρύξει την Πιονγκγιάνγκ “κύριο εχθρό”. 

Related posts

ΗΠΑ: Αμερικανός πρώην πρεσβευτής κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κούβας

admin

Βρετανία: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας

admin

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο

admin

ΟΗΕ: Σοβαρός κίνδυνος υποσιτισμού εκατοντάδων χιλιάδων Ροχίνγκια στο Μπανγκλαντές

admin

Γάζας-ΟΗΕ: Νέα διαδικασία επιθεώρησης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη συνοριακή διάβαση Κερέμ Σαλόμ

admin

Κάτοικοι της Γάζας ζητιανεύουν λίγο ψωμί, την ώρα που οι τιμές των δυσεύρετων τροφίμων εκτοξεύτηκαν

admin

Μειωμένη κατά 14% η ρωσική παραγωγή πετρελαίου από επιθέσεις ουκρανικών drones

admin

Βέλγιο: Αυξημένη η κυκλοφορία του κορονοϊού, αλλά χωρίς υπερφορτωμένο σύστημα υγείας

admin

Φον ντερ Λάιεν: Η τραγωδία στη Μεσόγειο έδειξε ξανά τον αδίστακτο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι διακινητές

admin