Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστραλία ανέπτυξε περισσότερα στρατιωτικά αεροσκάφη και προσωπικό στη Μέση Ανατολή

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε ακόμη δύο στρατιωτικά αεροσκάφη και “σημαντικό αριθμό” στρατιωτικού προσωπικού στη Μέση Ανατολή προκειμένου να υποστηρίξει τους πολίτες της που βρίσκονται στην περιοχή, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Η Αυστραλία έστειλε ένα αεροσκάφος Boeing C-17 και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού που μπορεί να μεταφέρει και επιβάτες, ανεβάζοντας σε τρία τον αριθμό των αεροσκαφών που διαθέτει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ Μαρλς.

Ο Μαρλς δεν αποκάλυψε τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή, ούτε πού θα σταθμεύει το αεροσκάφος, για λόγους ασφαλείας, όμως τόνισε ότι δεν θα βρίσκεται στο Ισραήλ.

“Πρόκειται για σημαντικό αριθμό προσωπικού και είναι εκεί για να στηρίζουν το αεροσκάφος και να υποστηρίξουν αυτά που τελικά θα χρειαστεί να κάνει το αεροσκάφος”, εξήγησε ο Μαρλς στο Channel Nine.

“Σκοπός αυτού είναι να στηρίξουμε τους Αυστραλούς πολίτες που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή (…) πρόκειται για μια πολύ ρευστή κατάσταση και απλώς δεν γνωρίζουμε πού θα πάει από εδώ”, πρόσθεσε.

Από το ξέσπασμα των συγκρούσεων η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει πτήσεις για τον επαναπατρισμό Αυστραλών που βρίσκονταν στο Ισραήλ. Παράλληλα προσπαθεί να διασώσει 79 Αυστραλούς από την υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας και 51 από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι Αυστραλοί που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Γάζα θα πρέπει να προσπαθήσουν να μετακινηθούν προς το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, το βασικό σημείο εισόδου και εξόδου στον παλαιστιναικό θύλακα που δεν οδηγεί στο Ισραήλ, επεσήμανε ο Αυστραλός υπουργός.

Εξάλλου ο Μαρλς κάλεσε τους Αυστραλούς που ζουν στον Λίβανο και οι οποίοι θέλουν να φύγουν από τη χώρα να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο για να το πράξουν, μετά και τις φονικές συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

ΗΠΑ: Iμάμης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Tον πυροβόλησαν έξω από τζαμί

admin

ΗΠΑ και Ιαπωνία θα συμφωνήσουν σε συνεργασία για την ανάπτυξη συστημάτων αναχαίτισης υπερηχητικών όπλων

admin

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαιώνει επίθεση κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κριμαία

admin

Βερολίνο: Αποτράπηκε εμπρηστική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία – Συνελήφθη 42χρονη

admin

Μολδαβία: Ραγδαία πτώση του πληθωρισμού στο 4,2% το 2023 από πάνω από 30% το 2022 χάρη στη βοήθεια της ΕΕ

admin

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ διαβλέπει ότι Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν τελειώσει ο πόλεμος

admin

Η Ρωσία στρέφεται όλο και περισσότερο κατά του Ισραήλ καθώς επιλέγει στρατόπεδο στη Μέση Ανατολή

admin

Ιταλία: Η χώρα τιμά την πέμπτη επέτειο της κατάρρευσης της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα

admin

Σολτς: Κρίσιμης σημασίας η προστασία των αμάχων στη Γάζα

admin