Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντιΠΑΣΟΚ θεσμική αντιπολίτευση

Η επιστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου με νέο κόμμα, τους Δημοκράτες, είναι ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Περισσότερο ενδιαφέρον είναι το κεντρώο πολιτικό στίγμα που θα επιδιώξει να δώσει και η θέση του, ότι θα στηρίζει ό,τι θετικό κάνει η κυβέρνηση, αλλά θα ασκεί κριτική ή θα καταγγέλλει όλα τα αρνητικά.

Οπως γίνεται κατανοητό, οι Δημοκράτες ήδη έχουν αρχίσει να διεκδικούν ψηφοφόρους κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. Ενώ δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να προσελκύσει κοινό από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Λοβέρδος θεωρεί ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τη ριζοσπαστική Αριστερά είναι δεδομένη και προσκαλεί τους παλιούς του συντρόφους, με την ατζέντα με την οποία τους απευθυνόταν την περασμένη δεκαετία, όταν συμμετείχε στο μέτωπο κατά του αντιμνημονιακού λαϊκισμού και της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ηταν άλλωστε το πρόσωπο που επλήγη περισσότερο από «το λάθος» του Τσίπρα, να στοχοποιήσει δέκα πολιτικούς στην υπόθεση Novartis.

Η παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου στις ευρωεκλογές είναι μεγάλος πονοκέφαλος για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ίσως να έχει μετανιώσει για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στον πρώην εσωκομματικό αντίπαλό του. Επειδή ο Λοβέρδος μιλάει τη γλώσσα μιας θεσμικής αντιπολίτευσης η ενδυνάμωση της οποίας δεν θα έβαζε ξανά τη χώρα σε περιπέτειες…

Related posts

Σπαρτιάτες: Κόντρα για τον έλεγχο του κόμματος και του ταμείου

admin

Πρόγραμμα

admin

Τι έγινε στο παρασκήνιο και τα δώρα με συμβολισμό και μήνυμα

admin

Θεοδωρικάκος: «Ανοίγουν 12 επιπλέον γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας»

admin

Ερντογάν: «Δεύτερη άλωση» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

admin

ΚΚΕ: Επικίνδυνη εξέλιξη η τροπολογία ΗΠΑ για επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα

admin

Υπό την προεδρία του Μητσοτάκη συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ

admin

Χρήστος Σταϊκούρας: Οι 7 στόχοι και οι 10 προτεραιότητες του υπ. Υποδομών και Μεταφορών

admin

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ

admin