Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αθλιότητα της φιλοσοφίας

Η πολιτεία του Αριστείδη Μπαλτά στον ΣΥΡΙΖΑ, και ιδίως η κυβερνητική του θητεία, βαρύνεται με μελανά σημεία που, κατά τη γνώμη μου, έχουν λεκιάσει το προσωπείο του ηθικού φιλοσόφου με το οποίο επιδιώκει να εμφανίζεται στο πόπολο. Τα τελευταία χρόνια δεν τον παρακολουθώ επειδή, επιπλέον, είναι φλύαρος. Ετσι, δεν μου είπε τίποτα και η χθεσινή πράξη αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτός, όπως και άλλοι αποχωρήσαντες, κάνουν ότι δεν ήξεραν τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του κόμματος στο οποίο έως την έλευση Κασσελάκη υποστήριζαν.

Αλλά το χθεσινό κείμενο του Μπαλτά έχει μια αποστροφή που τη βρίσκω φρικιαστική. Περιγράφει ορισμένους πολιτικούς ως «τέρατα λαϊκής απόγνωσης» και συγκαταλέγει σε αυτή την ορολογία «Μπερλουσκόνι, Τραμπ, Ζελένσκι, Μπολσονάρου, Ορμπαν, Μιλέι. Και έπεται συνέχεια». Ζελένσκι;

Ημουν και συνεχίζω να είμαι ανεπιφύλακτα απέναντι σε πρόσωπα και πολιτικές που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι παίζεται στην Ουκρανία, με την εισβολή της Ρωσίας. Ο καθηγητής Μπαλτάς επιβεβαιώνει την κρυφή λατρεία του στον ηγέτη ενός ανελεύθερου καθεστώτος, τον Πούτιν – και αποδίδει χαρακτηριστικά αυταρχικού ηγέτη στον πρόεδρο Ζελένσκι, το πρόσωπο που έδωσε νόημα και ηθικό περιεχόμενο στην άμυνα του λαού του απέναντι στον εισβολέα. Κάνει ό,τι μπορεί κι ο Μπαλτάς για να συνειδητοποιήσουμε από τι γλιτώσαμε.

Ηλ. Κ.

Related posts

ΠΑΣΟΚ: Στη βυθισμένη Θεσσαλία το κράτος ναυάγησε

admin

Τι γυρεύει ο τούρκος ΥΠΕΞ στη Βεγγάζη;

admin

Κυπριακό: Σε εξελίξεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία προσβλέπει ο Χριστοδουλίδης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε το πρώτο βήμα ρήξης

admin

Τουρκία: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τις ναυτικές βάσεις που απειλούν Ελλάδα και Κύπρο

admin

Πρεμιέρα με συγκρούσεις στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

Καλούν τον Τσίπρα να αναλάβει τα νέα του διεθνή καθήκοντα στο Συμβούλιο της Ευρώπης

admin

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Εβρο

admin

Χρυσοχοΐδης: Στους νεκρούς προσκυνάμε και δεν ξεχνάμε, η αστυνομία όμως δεν εκδικείται

admin