Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η FTC κάνει ποινικά κολάσιμη για εταιρείες την πλαστοπροσωπία μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κινήθηκε για να θεσπίσει νέους κανόνες σχετικά με την πλαστοπροσωπία, επικαλούμενη την αυξανόμενη απειλή απάτης που ενεργοποιείται από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Ο οργανισμός ζητεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με έναν προτεινόμενο κανόνα που θα καθιστούσε νομικά υπεύθυνες τις εταιρείες εάν “γνωρίζουν ή έχουν λόγους να γνωρίζουν” ότι η τεχνολογία τους, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία περιεχομένου που δημιουργείται από AI, “χρησιμοποιείται για να βλάψει τους καταναλωτές μέσω πλαστοπροσωπίας”, σημειώνεται σε ανακοίνωση της FTC την Πέμπτη.

Η FTC αναφέρει επίσης ότι οριστικοποίησε έναν κανόνα σχετικά με τις πλαστοπροσωπίες επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών, όπως η χρήση επιχειρηματικών λογότυπων σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απάτης ή η αποστολή τους από μια υποτιθέμενη κυβερνητική διεύθυνση. Σύμφωνα με τον κανόνα, η επιτροπή μπορεί να υποβάλει αγωγές και μηνύσεις που αποσκοπούν να υποχρεώσουν τους απατεώνες να επιστρέψουν χρήματα που προέρχονται από τέτοιες απάτες.

Η FTC σημειώνει επίσης ότι οι καταγγελίες σχετικά με την απάτη πλαστοπροσωπίας αυξάνονται και ανησυχεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη “απειλεί να υπερτροφοδοτήσει αυτή τη μάστιγα”.

“Οι απατεώνες χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να υποδυθούν άτομα με τρομερή ακρίβεια και σε πολύ ευρύτερη κλίμακα”, δήλωσε η πρόεδρος της FTC Lina Khan σε μια δήλωση, προσθέτοντας ότι η κλωνοποίηση φωνής και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν κάνει τις απάτες πιο εφικτές.

Η ταχεία ανάπτυξη της γενετικής τεχνολογίας AI, η οποία μπορεί να δημιουργήσει φωνή, βίντεο ή κείμενο σε διάφορα στυλ, έχει θαμπώσει τη Silicon Valley. Ταυτόχρονα, η τεχνολογία έχει εγείρει ανησυχίες για το απόρρητο και την ασφάλεια λόγω της ικανότητάς της να υποδύεται άτομα, για παράδειγμα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε μια ρομποτική κλήση.

Related posts

Μπαχτσελί: Το Συνταγματικό Δικαστήριο είτε θα κλείσει, είτε θα αναδιαρθρωθεί

admin

Οι ηγέτες της G7 θα συνεδριάσουν το Σάββατο με τη συμμετοχή και του Ζελένσκι

admin

Ο αγροτικός αναβρασμός στην Ευρώπη και το κόκκινο πανί της νέας “πράσινης” ΚΑΠ

admin

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερα επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021 οι ανοιχτές θέσεις εργασίας

admin

Π. Χάρκερ: Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια σύντομα

admin

Η Γαλλία ζητά εγγυήσεις από τον Νίγηρα για την ασφάλεια της πρεσβείας της ενώ προβλέπονται διαδηλώσεις

admin

ΗΠΑ: Διευρύνεται το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ για τα απόρρητα έγγραφα

admin

Κίνα: Μείωση της μεταποιητικής για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Φεβρουάριο

admin

Μελόνι: Δεν συμμερίζομαι τη στάση του Νετανιάχου ως προς τη δημιουργία παλιστινιακού κράτους

admin