Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αυξημένα τα νέα μισθολόγια κατά 275.000 αλλά και αύξηση της ανεργίας στο 3,9%

Με εντόνους ρυθμούς που ξεπέρασαν τις προβλέψεις συνεχίστηκαν οι προσλήψεις στις ΗΠΑ και τον περασμένο μήνα, αλλά με τη σημαντική  αναθεώρηση των στοιχείων του Ιανουαρίου να ωθεί την ίδια ώρα την ανεργία ελαφρώς υψηλότερα.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη πρόσθεσε τον Φεβρουάριο ακόμα 275.000 νέα μισθολόγια σε θέσεις εκτός αγροτικού τομέα, την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών προέβλεπε έναν αριθμό γύρω στα 200.000.

Την ίδια ώρα ωστόσο, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι τον περασμένο μήνα τα μισθολόγια δεν είχαν καταγράψει την εκτίναξη που είχε εκτιμηθεί αρχικά, με το υπουργείο να υποβαθμίζει τη μέτρηση από τα 353.000 νέα μισθολόγια σε μόλις 229.000.

Έτσι, με τα νέα δεδομένα για τον Ιανουάριο, παρά το μεγάλο αριθμό προσλήψεων τον περασμένο μήνα το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε αισθητά στο 3,9% από το 3,7%, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν ότι θα διατηρούταν αμετάβλητο στο 3,7%.

Την ίδια ώρα, η μέση ωραία αμοιβή, ένα μέτρο που παρακολουθείται στενά ως πληθωριστική ένδειξη, έδειξε μικρότερη του εκτιμώμενου αύξηση κατά μόλις 0,1% (έναντι πρόβλεψης για αύξηση 0,3%). Σε επίπεδο έτους ο ρυθμός αύξησης των ωριαίων αποδοχών διαμορφώθηκε στο 4,3% τον Φεβρουάριο επιβραδύνοντας από το 4,5% που είχε προηγηθεί (επίσης χαμηλότερα της εκτίμησης για 4,4%).

Στις πρώτες αντιδράσεις των αγορών οι επενδυτές δείχνουν να εκτιμούν ότι η αύξηση της ανεργίας φέρνει πιο κοντά τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων της Fed, με τα futures και των τριών δεικτών της Wall Street να περνούν άμεσα και οι τρεις σε θετικό έδαφος μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ενώ από το πρωί διαπραγματεύονταν σταθερά με μικρές απώλειες.

Related posts

Η LOT επαναφέρει την αεροπορική σύνδεση με Τελ Αβίβ και Βηρυτό

admin

Χανίγια: Η Χαμάς παραμένει “ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις” για εκεχειρία

admin

“Βουτιά” 10,2% στις τιμές κατοικιών στη Γερμανία

admin

Καβγάς ερντογανικών – κεμαλικών στα Άδανα για απόπειρα παρατυπίας

admin

Η Βρετανία στέλνει πολεμικά αεροσκάφη και πλοία στην ανατ. Μεσόγειο προς βοήθεια του Ισραήλ

admin

Shell: Στα σκαριά συμφωνία με την Saudi Aramco ύψους 1 δισ. δολαρίων

admin

Νετανιάχου: H Παλαιστινιακή Αρχή όπως είναι σήμερα δεν θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της Γάζας – Τι είπε για τους ομήρους

admin

Ουκρανικό δικαστήριο καταδίκασε πρώην αστυνομικούς για τον θάνατο διαδηλωτών στο Μαϊντάν το 2014

admin

Στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα: Η Βρετανία καταδικάζει την απόπειρα “υπονόμευσης της δημοκρατίας”

admin