Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η συνεργασία με την ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για τη νίκη – Χρειαζόμαστε αμυντική υποστήριξη

Μια ουκρανική νίκη στον πόλεμο με τη Ρωσία εξαρτάται από τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι είχαν σήμερα συνάντηση στο Κίεβο.

Ο Ζελένσκι, οι δηλώσεις του οποίου έγιναν αφού το αμερικανικό Κογκρέσο δεν περιέλαβε τη βοήθεια προς την Ουκρανία σε νομοσχέδιο για την έκτακτη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, υπογράμμισε επίσης τη σημασία της “αμυντικής στήριξης” για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η Ουκρανία ελπίζει να εκπληρώσει μια σειρά κριτηρίων της ΕΕ για την ένταξη στο μπλοκ και έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

“Είμαι βέβαιος ότι η Ουκρανία και ολόκληρος ο ελεύθερος κόσμος είναι ικανοί να κερδίσουν αυτήν την αντιπαράθεση. Αλλά η νίκη μας εξαρτάται άμεσα από τη συνεργασία μας μαζί σας”, είπε ο Ζελένσκι σε δήλωση προς τους υπουργούς.

“Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να κάνουμε βήματα μπροστά σε κάθε τομέα, χωρίς να σταματάμε σε τίποτα, προσθέτοντας δραστηριότητα στην Ευρώπη, προσθέτοντας ηγεσία στην Ευρώπη”, πρόσθεσε στη δήλωση, η οποία αναρτήθηκε στον προεδρικό ιστότοπο.

“Χρειάζονται συνεχώς νέα βήματα για την άμυνα και τη διπλωματία, την πολιτική και την ολοκλήρωση, την οικονομία και τις κυρώσεις, βήματα που θα κάνουν τις κοινές μας θέσεις ισχυρότερες”. Αυτά τα βήματα, είπε, περιλαμβάνουν “δραστηριότητα για αμυντική υποστήριξη για την Ουκρανία και προστασία της ζωής”. “Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ενισχυθεί στο μέγιστο η από αέρος ασπίδα της Ουκρανίας ενόψει του χειμώνα. Τα συστήματα αεράμυνας που έλαβε η χώρα μας, όπως Patriot, IRIS-T, NASAMS και άλλα, παίζουν ήδη θετικό ρόλο και σώζουν ζωές”, είπε.

“Χρειαζόμαστε περισσότερα από αυτά τα συστήματα – συγκεκριμένα, λίγοι Patriot για την προστασία των νότιων περιοχών μας μπορούν να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση και σε μεγάλο βαθμό να καταστήσουν άνευ νοήματος τη ρωσική τρομοκρατία”.

Related posts

Πάτησε φρένο η ΕΚΤ: Μικρότερη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

admin

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

admin

Κίνα: Διάθεση 732 εκατ. γουάν για την αποκατάσταση ζημιών στη γεωργική παραγωγή και στην αγροτική οικονομία

admin

Πολωνία και Ουγγαρία μπλόκαραν κοινό ανακοινωθέν για το μεταναστευτικό

admin

Οι παλαιότερες ενδείξεις του χριστιανισμού στη Βουλγαρία βρέθηκαν σε αρχαιολογικό χώρο

admin

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ δεσμεύθηκε να “πολεμήσει μέχρι τη νίκη” μετά την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς

admin

Κρεμλίνο: Προειδοποιεί με μηνύσεις αν η Δύση επιβάλει φόρους σε παγωμένα περιουσιακά στοιχεία

admin

Ερυθρά Θάλασσα: Επιχείρηση διάσωσης σε πλοίο που δέχθηκε επίθεση

admin

Αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους “Javelin” θα αποκτήσει το Κόσοβο – Ανησυχία στο Βελιγράδι

admin