Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωζώνη: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλιμα τον Φεβρουάριο

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη το Φεβρουάριο, καταφέροντας πλήγμα στις ελπίδες ότι η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) υποχώρησε τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (‑0,4 μονάδες στο 95,4) όσο και στη ζώνη του ευρώ (‑0,7 μονάδες στο 95,4 μονάδες), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν. 

Ο δείκτης προσδοκιών στην απασχόληση (EEI) παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερός και στις δύο ζώνες (αμετάβλητος στο 102 στην Ε.Ε. 0,2 μονάδες στο 102,5 στη ζώνη του ευρώ).

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, στην ΕΕ, η ήπια πτώση του δείκτη ESI οφειλόταν στη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στους κλάδους  των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, ενώ η εμπιστοσύνη παρέμεινε γενικά σταθερή στη βιομηχανία και αυξήθηκε ελαφρά μεταξύ των καταναλωτών.

Μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οικονομιών ο δείκτης ESI επιδεινώθηκε σημαντικά στην Ιταλία (-1,6) και ελαφρά στη Γερμανία (-0,6) και Πολωνία (-0,5), ενώ βελτιώθηκε έντονα στην Ολλανδία ( 1,7) και παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερός σε Γαλλία (-0,3) και Ισπανία (-0,2).

Related posts

Κίνα: Ετήσια αύξηση 26,6% κατέγραψαν οι εξερχόμενες μη οικονομικές άμεσες επενδύσεις στο α’ τετράμηνο του 2023

admin

Ισραήλ-Δυτική Όχθη: Η βία “πρέπει να σταματήσει”, τονίζει ο ΟΗΕ

admin

Ισραήλ: Οι αρχές επέλεξαν τον πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχαρόν Μπάρακ για να συμμετάσχει στην επιτροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου

admin

Εμπρηστική ρητορική Σοϊλού: “Αυτές είναι οι εκλογές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”

admin

Στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ προανήγγειλε ο Ερντογάν

admin

Η Deutsche Bank συμφώνησε να αγοράσει τη βρετανική Numis για 511 εκατ. δολάρια

admin

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα πάρει θαρραλέες αποφάσεις για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός

admin

Δύο ακόμη πλοία κατευθύνονται στο λιμάνι της Οδησσού

admin

Μεγάλος ο αντίκτυπος στην ενεργειακή αγορά από το κλείσιμο της Διώρυγας του Σουέζ

admin