Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση για τα αεροδρόμια

Την πλήρη εγκατάλειψη κρίσιμων υποδομών όπως είναι τα αεροδρόμια, με κόστος ακόμη και ανθρώπινων ζωών, φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης. Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ αντίστοιχη ερώτηση είχε κατατεθεί πρόσφατα και προς τον υπουργό Υγείας για την έλλειψη πτητικών μέσων αεροδιακομιδών στη Δωδεκάνησο, επισημαίνοντας ότι «η ζωή, η υγεία και η ασφάλεια των νησιωτών βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με τη νέα ερώτηση, τα Χριστούγεννα του 2023 63χρονος στην Κάρπαθο υπέστη έμφραγμα και απαιτήθηκε η αεροδιακομιδή του στη Ρόδο (το περιστατικό κατέγραψε χθεσινό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ»).

Ο ασθενής, σύμφωνα με τον Νικητιάδη, ανέμενε πάνω από 6 ώρες το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ, «και μάλιστα για δύο ώρες βρισκόταν με το ασθενοφόρο στον διάδρομο προσγειώσεων – απογειώσεων, διότι δεν άναβαν τα φώτα του αεροδρομίου της Καρπάθου και δεν ήταν δυνατή η προσγείωση του αεροπλάνου». Περαιτέρω καθυστέρηση προκλήθηκε «και από το γεγονός πως, όταν τελικά άναψαν τα φώτα, το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ εκτελούσε άλλη αεροδιακομιδή από τη Σαντορίνη στην Κρήτη. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν ο άτυχος συμπολίτης μας να αποβιώσει λίγο μετά τη προσγείωση στη Ρόδο».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, μεταξύ άλλων, ερωτά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για ποιον λόγο δεν άναψαν τα φώτα του αεροδρομίου της Καρπάθου, εάν υπήρχε τεχνική βλάβη και γιατί αυτή δεν είχε διαπιστωθεί – επιδιορθωθεί προτού απαιτηθεί η προσγείωση του αεροπλάνου για την αεροδιακομιδή.

Related posts

Φωτεινή Πιπιλή: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι επιδειξιομανής – Δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο»

admin

Νέες καταγγελίες για την Ελλάδα στην Ευρωβουλή

admin

Χατζηδάκης: Τον Ιανουάριο θα καταβληθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις

admin

Αλλαγή πλάνων για την ελληνική εκπροσώπηση στα Τίρανα

admin

Νέες τουρκικές προκλήσεις – Υπερπτήσεις και πάνω από την Κίναρο

admin

«Νέα Αριστερά» (ΝΑΡ) το όνομα των «11»

admin

Το ΥΠΕΞ αποσύρει τη ροζ σημαία λόγω διαμαρτυριών

admin

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από πολλές περιοχές της χώρας άκουσε ο πρωθυπουργός

admin

Τριμερής ΥΠΕΞ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ: Τι συζήτησαν Δένδιας και Λαπίντ

admin