Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι στόχευσαν -κατά λάθος- τάνκερ με ρωσικό πετρέλαιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.05

Οι Χούθι στόχευσαν κατά λάθος δεξαμενόπλοιο που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο σε πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν την Παρασκευή στα ανοικτά της Υεμένης, ανέφερε η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έλαβε σήμερα πληροφορίες για έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πόλης-λιμάνι Άντεν της Υεμένης.

“Ο πλοίαρχος ανέφερε ότι ένας πύραυλος προσγειώθηκε στο νερό σε απόσταση 400-500 μέτρων και ότι τον ακολουθούσαν τρία μικρά σκάφη”, ανέφερε το συμβουλευτικό σημείωμα του UKMTO, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.

H Ambrey ανέφερε πως αυτό ήταν το δεύτερο δεξαμενόπλοιο που στοχοποιήθηκε κατά λάθος από τους Χούθι ενώ μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο”.

Η Ambrey εκτίμησε ότι το πλοίο στοχοποιήθηκε κατά λάθος με βάση δημοσιοποιημένες πληροφορίες -που δεν ισχύουν πλέον- και οι οποίες συνέδεαν το τάνκερ με το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Οι πληροφορίες ήταν προ πέντε μηνών, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν ως σε μια δημόσια ναυτιλιακή βάση δεδομένων”, ανέφερε η έκθεση.

Το περιστατικό ήρθε εν μέσω κλιμάκωσης σε αυτή την ζωτικής σημασίας θαλάσσια περιοχή για το εμπόριο μετά τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα που έγιναν χθες βράδυ ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Related posts

Βρετανία: Σύννομη η επέκταση της ζώνης εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών του Λονδίνου

admin

Φινλανδία: Το Ελσίνκι μπλοκάρει τις ρωσικές εξαγορές ακινήτων

admin

Η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει τις πωλήσεις LNG και το εμπόριο με την Κίνα

admin

Φόβοι ΟΗΕ για “σφαγή” αν αρχίσουν οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Ράφα

admin

Fed: Κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση – Σήμα για τρεις μειώσεις το 2024

admin

Οι εμπορικές σχέσεις Άγκυρας – Μόσχας πλήττονται από την απειλή των νέων αμερικανικών κυρώσεων

admin

Ρωσία: Κάτοικος της Μπουργιατίας αγόρασε πιστοποιητικό θανάτου για να μην πάει στον πόλεμο – Καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση

admin

ΕΕ: Οι Ευρωπαίοι είναι απαισιόδοξοι σχετικά με το ενδεχόμενο επικράτησης της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία

admin

Η Βουλγαρία κάνει πίσω για το χαράτσι στο ρωσικό αέριο

admin