Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού

Με συνεχή αιτήματα για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία κόντρα «στην αδράνεια και την αδιαφορία», καθώς και με μηνύματα ταυτόχρονα προς τους παραδοσιακούς δεξιούς και στους κεντρογενείς ψηφοφόρους της ΝΔ, παραμένει στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής κούρσας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υστερα από άλλο ένα βορειοελλαδίτικο τουρ σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ο ίδιος κυκλώνει τους επόμενους προορισμούς του στην Πελοπόννησο και την Ηπειρο – ιδίως σε περιοχές όπου η ΝΔ πέτυχε χαμηλότερα ποσοστά από το πανελλαδικό της το 2023, όπως η Αρτα (37,5%) και τα Ιωάννινα (38,71%).

«Εχουμε διαχειριστεί και νίκες και ήττες. Και αν δεν είχαμε τους παραδοσιακούς μας φίλους κοντά και στις δύσκολες στιγμές, δεν θα ήμασταν σήμερα τόσο δυνατοί. Θα είχαμε ενδεχομένως την τύχη κάποιων άλλων κομμάτων, τα οποία αυτή τη στιγμή αγωνίζονται με το ζόρι μπας και καταφέρουν να φτάσουν στη δεύτερη θέση», είπε από την Κοζάνη, αναφερόμενος εμμέσως στο ΠΑΣΟΚ. Πέραν της εν εξελίξει τόνωσης του νεοδημοκρατικού ηθικού, ο Μητσοτάκης απευθύνθηκε τόσο στην παραδοσιακή γαλάζια βάση όσο και στους πολίτες που δεν ήταν πάντα στις τάξεις της ΝΔ: «Να συμπορευθούμε όλοι μαζί (…) Αυτά που θα συμβούν στην Ευρώπη θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας».

Ο Πρωθυπουργός όρισε ως στοιχήματα της επόμενης – ευρωπαϊκής – μέρας το νέο Ταμείο Ανάκαμψης, τη νέα ΚΑΠ, τις συζητήσεις για κοινό αμυντικό ταμείο, τη μεταναστευτική πολιτική με στόχο την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για αποτρεπτικά έργα όπως ο φράχτης στον Εβρο και τη δημογραφική πολιτική. Και για άλλη μία φορά από τον Βορρά, τη Φλώρινα, επέμεινε στο μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία ότι ο δρόμος για την ΕΕ θα παραμείνει κλειστός εάν συνεχιστεί η αμφισβήτηση του πυρήνα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΣΥΡΙΖΑ

Μάχη για το εκλογικό κοινό της Αττικής

Στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Αιγάλεω, όπου σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει περιοδεία, ο Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί να κερδίσει το στοίχημα της Αττικής –στη διατήρηση της απόστασης του ΣΥΡΙΖΑ από τους κεντροαριστερούς αντιπάλους του στην πρωτεύουσα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρει στη δεύτερη θέση, γνωρίζοντας πως στα αστικά κέντρα η δυναμική του είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχει στην περιφέρεια.

Η Αττική κρύβει και αρκετό νεανικό κοινό, στο οποίο επιδιώκει ξεκάθαρα να απευθυνθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω της καμπάνιας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από εκεί επέλεξε ο Στέφανος Κασσελάκης να απαντήσει στον Αδωνι Γεωργιάδη και τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε απέναντί του στον τηλεοπτικό αέρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο πρόεδρος του όμως δεν πρόκειται να κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω. Θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τα τερατουργήματα της κυβέρνησης, όσο κι αν προσπαθεί η προπαγάνδα της να τα κρύψει κάτω από το χαλί», ανέφερε, σε επίσημη ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου.

Η κριτική στην κυβέρνηση συνεχίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και για τα εθνικά θέματα, και ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών – σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην κύρωση των μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βορείου Μακεδονίας, με την Κουμουνδούρου να επισημαίνει πως αν είχαν ήδη κυρωθεί, η Αθήνα θα είχε ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας, ασκώντας ακόμα μεγαλύτερη επιρροή και πίεση σε περιπτώσεις παραβιάσεων, όπως συνέβη πρόσφατα.

ΠΑΣΟΚ

Πολιτική τριπλέτα με κεντροαριστερό πρόσημο

Αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες, πρωτογενής τομέας και Εθνικό Σύστημα Υγείας: με αυτήν την πολιτική τριπλέτα, που έχει διαχρονικά κεντροαριστερό πρόσημο ως προς τα ζητήματα που πραγματεύεται, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε χθες την περιοδεία του στη Θεσσαλία, επισκεπτόμενος την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θέλησε να τονίσει με την παρουσία του (μία μέρα μετά την κοινή εμφάνιση με τον Νίκολας Σμιτ στη Λάρισα) τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη περιφέρεια για το ΠΑΣΟΚ – η ένδειξη αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, με την καταψήφιση του προηγούμενου νεοδημοκράτη περιφερειάρχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου, δίνει ελπίδες στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης πως μπορεί να αλλάξουν το γαλάζιο χρώμα στον χάρτη και στις ευρωεκλογές: στη συνάντησή του με τους πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας, ο Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση για δημιουργία task force, η οποία δεν έχει εισακουστεί επειδή «η σημερινή κυβέρνηση είναι μια κλειστή παρέα στο Μαξίμου».

Από τη Θεσσαλία, ο Ανδρουλάκης καταφέρθηκε σχεδόν αποκλειστικά έναντι της κυβέρνησης. «Αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας. Δεν κατάφεραν ούτε να ενισχύσουν την πρόληψη, αλλά ούτε να προχωρήσουν γρήγορα στην αποκατάσταση, με αποτέλεσμα οι πληγείσες περιοχές να ζουν ακόμη και σήμερα πολύ δύσκολες καταστάσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την πρόοδο που έχει γίνει μετά τον «Daniel», ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, ώστε να «αποδοκιμάσουν την αλαζονεία της σημερινής κυβέρνησης».

Related posts

Εφυγε ο άνθρωπος που στοίχειωσε την Ελλάδα

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν – Στενοί οι δεσμοί των δυο χωρών

admin

Μητσοτάκης: Αναχωρεί για Βοστώνη και στη συνέχεια θα παραστεί στο Νταβός

admin

Αυτά είναι οπλικά συστήματα που εξασφαλίζουν την ελληνική υπεροχή στο Αιγαίο

admin

Στρατηγική πίεσης προς το Μαξίμου

admin

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

admin

Μητσοτάκης από Βόλο: Προτεραιότητά μας ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων

admin

Νέο ραντεβού στον Κάμπο στις 11 Μαρτίου

admin

Κασσελάκης: Σημαντικό οι Δημοκρατικοί να έχουν επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαμορφωθεί πρόγραμμα διακυβέρνησης

admin