Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση της Μαρίνα Μπερλουσκόνι στη Μελόνι για τον φόρο-έκπληξη στις τράπεζες – “Είναι δημαγωγία”

Η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, μεγαλύτερη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επέκρινε το σχέδιο της Τζόρτζια Μελόνι να φορολογήσει τα κέρδη των τραπεζών ως “δημαγωγία”, στην πρώτη δημόσια κριτική της συνήθως ιδιωτεύουσας επιχειρηματία εναντίον της πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Ο φόρος “κινδυνεύει να καταστήσει την Ιταλία λιγότερο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές”, δήλωσε η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, η οποία προεδρεύει της οικογενειακής εταιρείας Fininvest. “Ελπίζω ότι το κοινοβούλιο θα την αλλάξει με τρόπο που να την καθιστά πιο ισορροπημένη”.

Οι δηλώσεις, οι οποίες έγιναν στο περιθώριο εκδήλωσης στη Ρώμη, υπογραμμίζουν την αυξανόμενη ανησυχία της επιχειρηματικής κοινότητας της Ιταλίας καθώς η κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Μελόνι προχωρά σε αντιδημοφιλείς επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης των πρόσθετων κερδών των τραπεζών λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

Η Fininvest κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Banca Mediolanum, η οποία θα επηρεαστεί από την εισφορά, η οποία ανακοινώθηκε ως έκπληξη από την ιταλική κυβέρνηση τον Αύγουστο.

Η Μαρίνα και ο αδερφός της Πιερ Σίλβιο έχουν αναλάβει επίσημα τον έλεγχο της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι νωρίτερα αυτόν το μήνα, αλλά μέχρι στιγμής έχουν μείνει μακριά από την πολιτική ανάμειξη του πατέρα τους.

Ωστόσο, η κεντροδεξιά Forza Italia, το κόμμα που ιδρύθηκε από τον Μπερλουσκόνι και συμμετέχει ως ελάσσων εταίρος στην δεξιά κυβέρνηση, ήταν η πιο επικριτική φωνή στον συνασπισμό της Μελόνι σχετικά με το σχέδιό της να φορολογήσει τα κέρδη των τραπεζών.

“Η Forza Italia φέρεται να κρατήθηκε στο σκοτάδι σχετικά με ένα σχέδιο φορολόγησης των τραπεζών και υπέβαλε αρκετές προτάσεις προκειμένου να μειωθεί το νέο αυτό φορολογικό βάρος κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας για να επισημοποιηθεί το διάταγμα”, ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Μπερλουσκόνι στο τιμόνι του κόμματος.

Related posts

Γερμανία: Δύο αεροσκάφη των ενόπλων δυνάμεων θα συνδράμουν στον επαναπατρισμό των Γερμανών από το Ισραήλ

admin

Κακοκαιρία στη νότια Βραζιλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί, 21 αγνοούμενοι

admin

Βρετανία: Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ερευνά ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση σε βάρος της

admin

Ουκρανός υπουργός προαναγγέλλει περισσότερες επιθέσεις drones εναντίον ρωσικών πλοίων

admin

“Τρία κράτη ένα έθνος”: Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και Κατεχόμενα υπέγραψαν επίσημη συμφωνία στη Λευκωσία

admin

Ουκρανία: Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυραυλική επίθεση στο χωριό Χίρνικ

admin

Ερντογάν σε Σταϊνμάιερ: “Να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη”

admin

Τουρκία: Προωθούνται αλλαγές στην “Κόκκινη Βίβλο” Εθνικής Ασφαλείας

admin

Alstom: Θα πληρώσει βαρύ πρόστιμο για τη φονική κατάρρευση σε εργοτάξιο του μετρό το 2007 στη Βραζιλία

admin