Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επέκταση στο εξωτερικό ετοιμάζει η Ella Resorts

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στον ξενοδοχειακό κλάδο, με αιχμή την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό, επενδύει η HIG, η οποία έχει ήδη εντάξει στη λειτουργική πλατφόρμα Ella Resorts 8 ξενοδοχεία, δυναμικότητας περίπου 3.000 δωματίων, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και στην Αττική.

Έχοντας ήδη αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο, η αξία του οποίου εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων, το αμερικανικό fund, βάσει πλάνου, έχει δρομολογήσει για τα επόμενα τρία  χρόνια επενδύσεις (CAPEX) που υπερβαίνουν τα 200 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται ήδη στο portfolio της.

Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο του σχεδιασμού της HIG, operating partner της οποίας στην Ελλάδα είναι η Inventio, βρίσκεται η επέκτασή της σε χώρες της Μεσογείου, με αιχμή την Ιταλία και την Ισπανία. Στόχος είναι μέχρι το 2027 η δημιουργία ενός ισχυρού portfolio ξενοδοχείων, συνολικής δυναμικότητας 10.000 δωματίων, εκ των οποίων τα 6.000 θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

«Ευελπιστούμε ότι με τη λειτουργία του ξενοδοχείου “Αλθέα” στην Αττική, θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε ξενοδοχεία και στο εξωτερικό», τόνισε, στο πλαίσιο ενημέρωσης, ο Γιώργος Σταματίου, CEO Ella Resorts.

Υπό την ομπρέλα των Ella Resorts τη φετινή σεζόν λειτούργησαν 5 ξενοδοχεία, δύο στη Ρόδο, τα Elissa και Helea Resorts, και τρία στην Κέρκυρα, τα Capo Di Corfu, Pelekas Monastery και Mon Repos Palace. Φέτος, σε σχέση με πέρυσι, δεν λειτουργεί το πρώην La Grotta Verde στην Κέρκυρα, το οποίο θα μετονομαστεί σε Alkyna Lifestyle Beach Resort και βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους ανακαίνισης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τζίρος των ξενοδοχείων της Ella Resorts θα κινηθεί φέτος στα περσινά επίπεδα, πέριξ των 55 εκατ. ευρώ, με μία μονάδα λιγότερη (La Grotta Verde) στο δυναμικό της λόγω του προγράμματος ανακαίνισης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Παράλληλα, προετοιμάζονται και οι ανακαινίσεις των δύο ξενοδοχείων Capo Di Cordu και Pelekas Monastery, συνολικής δυναμικότητας άνω των 650 δωματίων, που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2024. Έτσι, την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τους επιτελείς της Ella Resorts, θα λειτουργήσουν και πάλι 5 ξενοδοχεία, τα δύο της Ρόδου, το ανακαινισμένο Alkyna Lifestyle Beach Resort στην Κέρκυρα, το Mon Repos Palace.

Θα προστεθεί και το πρώην Aldiana Club, στην περιοχή του Μόχλου στην Κρήτη, το οποίο, μετά από την ανακαίνιση και την αναβάθμισή του σε 5άστερο θα λειτουργήσει ως Rocrita Lifestyle Beach Resort, με συνολική δυναμικότητα 360 δωμάτια.

Τα δύο ξενοδοχεία της HIG στη Ρόδο, συνολικής δυναμικότητας 835 δωματίων, όπως τόνισε ο Γ. Σταματίου, είναι οι δύο πρώτες πλήρως ανακαινισμένες μονάδες του fund που εντάχθηκαν στη λειτουργική πλατφόρμα Ella Resorts και αναπτύχθηκαν στη θέση του πρώην Aldemar Ρόδου, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλου. Το κόστος ανακαίνισης υπερέβη τα 45 εκατ. ευρώ και η αναβάθμιση αποπερατώθηκε σε 8 μήνες. Πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πιστοποίησης κατά BREEAM in Use.

Η συνολική επένδυση της HIG γι’ αυτά τα δύο ξενοδοχεία υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ, με την Inventio Edge Development να έχει επιφορτιστεί με την ανακαίνιση τόσο του συγκεκριμένου συγκροτήματος, όσο και των υπόλοιπων μονάδων.

«Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή μας στον ξενοδοχειακό κλάδο, έχουμε θέσει τρία βασικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι μονάδες που θέλουμε να εντάξουμε στο χαρτοφυλάκιό μας. Για να εξαγοράσουμε κάποιο ξενοδοχείο πρέπει πρώτον να απέχει έως 1,5 ώρα από κάποιο διεθνές αεροδρόμιο, δεύτερον να έχει δυναμικότητα άνω των 200 δωματίων ή δυνατότητα επέκτασης σε περισσότερα από 200 δωμάτια και τρίτον να είναι παραθαλάσσιο (beachfront). Συνεχίζουμε και αναζητούμε ευκαιρίες στην Χαλκιδική, στην Κρήτη και σε άλλα νησιά», επισήμανε, στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης για τα σχέδια της HIG, ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, CEO Inventio Group και Streem Global.

Προσέθεσε, μάλιστα, πως η HIG ενδιαφέρεται και για την απόκτηση οικοπέδων στα οποία θα μπορούν να αναπτυχθούν ξενοδοχεία με τις προδιαγραφές που έχει θέσει το fund.

Στο χαρτοφυλάκιο της Ella Resorts, του ξενοδοχειακού βραχίονα της HIG, περιλαμβάνεται και το πρώην ξενοδοχείο Aλθέα, γνωστό ως «ξενοδοχείο της Χούντας», στην Αγία Μαρίνα Αττικής, δυναμικότητας περίπου 350 δωματίων. Στην παρούσα φάση το συγκεκριμένο project, προϋπολογισμού 70-80 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε πρώιμο μελετητικό, αδειοδοτικό και δανειοδοτικό στάδιο. Ως προς την ανακαίνιση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, οι επιτελείς της HIG εξετάζουν, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο ανάπτυξής του κατά τα πρότυπα των condo hotels, με την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών εντός του νέου συγκροτήματος.

«Είναι ένα έργο η αδειοδοτική διαδικασία του οποίου θα πάρει 2-3 χρόνια. Μόλις ολοκληρώσαμε τη στατική έρευνα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας», επισήμανε ο Κ. Μπήτρος. Μάλιστα, βάσει σχεδιασμού, η Ella Resorts έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με το IST College, με στόχο τη φιλοξενία τουριστικής σχολής στο ξενοδοχείο «Αλθέα» όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Σε ό,τι αφορά το τουριστικό χαρτοφυλάκιο του αμερικανικού fund, υπενθυμίζεται ότι το 2022 η HIG εξαγόρασε από τις τράπεζες τα δάνεια της εταιρείας Κυπριώτης Α.Ε., συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 140 εκατ. ευρώ.

Related posts

Ideal: Στην Guala Closures το 100% της Astir Vitogiannis

admin

Profile: Στις 16 Μαίου η ΓΣ για μέρισμα και επέκταση σκοπού

admin

Η Prodea απορροφά πέντε θυγατρικές της

admin

Σε νέες business ανοίγεται η οικογένεια Παντελιάδη

admin

ΕΥΑΘ: Δημοπρατείται το έργο της αποκατάστασης της δίδυμης δεξαμενής Ευόσμου

admin

Epsilon Net: Τη διανομή μερίσματος €0,074/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Great Place to Work για τρίτη συνεχή χρονιά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

admin

Την Entersoft επέλεξε για τον έλεγχο της παραγωγής της η Tikun Ελλάδος

admin

Ερχεται ρουμανική πλατφόρμα χρηματοδότησης startups

admin