Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξορμήσεις Κασσελάκη πριν τον ντύσουν στο χακί

Στο τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, κατατάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα παρουσιαστεί στη Σπάρτη, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών, όπου θα πραγματοποιήσει τη βασική εκπαίδευση μόνο, για περίπου 15-20 μέρες. Το λες και λογικό, λοιπόν, που η τελευταία του εβδομάδα ως πολίτη έχει φουλαρισμένο πρόγραμμα. Από εκδρομές στην ορεινή Αρκαδία έως ομιλίες και εκδηλώσεις, από αυτές που όλο και πυκνώνουν ενόψει ευρωεκλογών. Καταρχάς από χθες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ ήταν καλεσμένος στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ενώ σήμερα θα έχει συναντήσεις με ντόπιους φορείς, με πρώτο πρώτο τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη.

Εξωχώριοι αστακοί και αριστερά καράβια

Στο μεταξύ, όμως, απασχόλησε και εμάς ο Κασσελάκης με το νέο στοιχείο που αναδείχθηκε από το (προς ώρας ανύπαρκτο) πόθεν έσχες του… Και συγκεκριμένα τα αλιευτικά αστακοκάραβα που κι ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι κατέχει. Κι ενώ ο Παύλος Μαρινάκης διερωτήθηκε, σε ανακοίνωσή του χθες, «πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;», ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται, σχολιάζοντας – ευρηματικά, όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου – ότι «ενδέχεται οι αστακοί του κ. Κασσελάκη πριν τους ψαρέψουν, να είχαν «συναντήσει» κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη».

Με δύναμη από το Κιλελέρ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι σταμάτησαν μεν τα μπλόκα, αλλά δεν σταμάτησε ο αγώνας, στέλνουν οι αγρότες. Και ειδικά αυτοί της Θεσσαλίας που σήμερα το πρωί θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αυτός, στη συνέχεια, θα έχει και μια ακόμη συζήτηση με θεσμικούς φορείς της περιφέρειας προκειμένου να ενημερώσει για τους σχεδιασμούς για την αναδιάρθρωση της περιοχής. Για τους αγρότες πάντως ειδικότερα, μαθαίνω ότι θα φτάσουν στο Μαξίμου με… φόρα, έπειτα από τη χθεσινή άκρως αγωνιστική Κυριακή, με αφορμή την 114η επέτειο της εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ, που γέμισε με τρακτέρ από όλους τους θεσσαλικούς νομούς. Ενώ σήμερα, παράλληλα με το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, άλλοι συνάδελφοί τους θα πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Αγιά. Δύσκολο το βλέπω να βγουν όλοι απολύτως ικανοποιημένοι από τις σημερινές συναντήσεις, πάντως η πρόθεση υπάρχει, ακόμη κι αν το ταμείο είναι… μείον, λένε από την πλευρά της κυβέρνησης, που θα παρουσιάσει στην αντιπροσωπεία των Θεσσαλών στοιχεία από το master plan που ετοίμασε η ολλανδική εταιρεία HVA International για τη διαχείριση των υδάτων και των πλημμυρών στη λίμνη Κάρλα, που εξαφάνισαν τις περιουσίες τους.

Στο προσυνέδριο του Bορρά

Μετά τα της Θεσσαλίας, ο Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, για το μοναδικό προσυνέδριο της ΝΔ, πριν από το… κύριο event στις 5-7 Απριλίου. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στο κλείσιμο της βραδιάς, προκειμένου να δώσει και το σήμα έναρξης μιας νέας προεκλογικής περιόδου αγώνα για τις ευρωεκλογές. Μπας και… ξεκουνήσει και το θεσσαλονικιό «γαλάζιο» κοινό που είναι στα πεσμένα του τον  τελευταίο χρόνο.

Ποιος διχάζει το Μαξίμου;

Μιας κι ανέφερα τον βόρειο κόσμο της ΝΔ, τα έχουμε ξαναπεί και είναι πλέον γνωστό ότι αναζητούνται και πρόσωπα που συνομιλούν πειστικότερα με το δεξιότερο μέρος του πολιτικού φάσματος γιατί, ιδίως στις περιφέρειες του Βορρά, τα πράγματα δείχνουν δύσκολα. Κι εκεί φυσικά παραμονεύει ο κίνδυνος της ακόμη μεγαλύτερης ανόδου του Βελόπουλου κυρίως, αλλά και της Νίκης δευτερευόντως. Εκεί έρχεται και «κουμπώνει» το σενάριο της επιστροφής του Φαήλου Κρανιδιώτη στη ΝΔ διά της ένταξής του στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Το οποίο έχει σηκώσει πολλές συζητήσεις. Ακόμη και εντός Μαξίμου. Οπου μπορώ να σας βεβαιώσω ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο-τρεις συνεργάτες του Πρωθυπουργού που βγάζουν καντήλες μόνο με τη σκέψη. Και παίζει μια σιωπηλή… μάχη μεταξύ όσων θέλουν να μείνουν πιστοί στο κεντρώο μονοπάτι κι όσων θεωρούν ότι πρέπει ο Μητσοτάκης να καταπραΰνει την πιο συντηρητική πτέρυγα. Στο τέλος, πάντως, μόνος ο Πρωθυπουργός θα την πάρει την απόφαση.

Ευρωλίστες και μεταγραφές

Στο μεταξύ, προς επιβεβαίωση των παραπάνω, η Νίκη προετοιμάζεται κανονικότατα για σκληρό προεκλογικό αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα. Και ανακοίνωσε ήδη 17 υποψήφιους ευρωβουλευτές, με έξι Βορειοελλαδίτες που είναι, από ό,τι μου λέει φίλος της στήλης, δραστήριοι και γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες. Και συνεχίζει, αφού τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και άλλους υποψηφίους που θα κινητοποιήσουν ο Δημήτρης Νατσιός και οι φίλοι του σε διάφορες μονές και ενορίες… Πάντως – και κρατήστε το αυτό – ανάλογα με το πώς θα πάνε τα πράγματα στις ευρωκάλπες, δεν θα εκπλαγώ αν δω μετά να συζητείται καμία μεταγραφή από τη Νίκη προς τη ΝΔ.

Related posts

Οικονόμου: Μέσα στον Ιούνιο ανακοινώσεις για επέκταση του fuel pass

admin

Δεν εκλέγουν αντιπροέδρους Νίκη, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Θα πουλήσουν οι Γερμανοί τα νησιά τους;

admin

Λιάνα Κανέλλη: «Οι γιατροί με είχαν για ετοιμοθάνατη – Τι με έσωσε»

admin

Η άγνωστη επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

admin

ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

admin

Συνάντηση Κασσελάκη – Πολάκη στη Βουλή

admin

ΜΕΤΩΠΙΚΗ

admin