Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΑΕΕ: Άνοδος 9,7% στην παραγωγή ασφαλίσεων το 9μηνο

Αύξηση 9,7% σημείωσε η παραγωγή ασφαλίσεων το 9μηνο του 2023, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Οι ασφαλίσεις ζωής αυξήθηκαν 8,4% και οι ασφαλίσεις κατά ζημιών ενισχύθηκαν 11% στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Αναφορικά με τις ασφαλίσεις κατά ζημιών αύξηση 1,8% κατέγραψε η αστική ευθύνη οχημάτων και 15% οι λοιποί κλάδοι κατά ζημιών

Η ΕΑΕΕ διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της. Συνολικά ανταποκρίθηκαν 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 43 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 15 στις ασφαλίσεις Ζωής.

Από τις 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις , οι 27 δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα με την μορφή της Ανώνυμης Ασφαλιστικής Εταιρίας, 2 με τη μορφή του αλληλασφαλιστικού συνεταιρισμού, 15 ως Υποκαταστήματα αλλοδαπής ασφαλιστικής και 5 ευρωπαϊκές ασφαλιστικές δραστηριοποιήθηκαν με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.

Η ανωτέρω αποτύπωσης της παραγωγής ασφαλίστρων, αναφέρεται στην καταγραφή του συνόλου των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από τις πρωτασφαλίσεις (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) στο πλήρες των ποσών (ανεξαρτήτως αν αφορούν περιοδικές καταβολές ή εφάπαξ πληρωμή ασφαλίστρων), έτσι όπως ταξινομούνται στους κλάδους ασφαλίσεων σύμφωνα με τον Ν.4364/2016 (κατόπιν της προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος).

* Δείτε όλη την έρευνα στη στήλη “Συνοδευτικό Υλικό”

Related posts

Στήριξη των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας από τον Π. Ξενοκώστα

admin

BriQ: Πώληση εμπορικού καταστήματος στο Ρέθυμνο έναντι €1,3 εκατ.

admin

Εξαγορά κρουαζιερόπλοιου από τον Μάριο Ηλιόπουλο της SeaJets

admin

Στρατηγική συνεργασία IST College και Ella Resorts

admin

Υπερταμείο: Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος νέος CEO των Συγκοινωνιών Αθηνών

admin

Ομιλος Quest: Στη 2η φάση του διαγωνισμού για την Κωστόβολος

admin

Νέα γενική διευθύντρια της 4Hats Conceptual Agency η Ιωάννα Τσιλιμπουνίδου

admin

Κύπρος: Άνοδο «έγραψε» πέρυσι η ασφαλιστική βιομηχανία

admin

Η ΙΚΕΑ στα 10 καλύτερα e-shops της δεκαετίας

admin