Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι καιρός για αναστοχασμό»

«Σε αυτές τις στιγμές που πεθαίνει ένας αντίπαλος είναι καιρός για αναστοχασμό» ήταν το πρώτο σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην είδηση του θανάτου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «δεν θα τον κρίνει καλά η Ιστορία», μιλώντας για έναν ηγέτη που είχε επιβολή και κυριάρχησε στο Eurogroup για πάρα πολλά χρόνια – «ήταν η αυλή του» όπως είπε.

«Ηθελε ενωμένη την Ευρώπη. Πολιτική ένωση αλλά μόνο για μερικές χώρες (…) Ηταν από τους πολιτικούς που δεν καταλάβαιναν σε μια κρίση πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Θα μπορούσε να καταστρέψει την Ευρώπη» είπε (Σκάι).

Εξάλλου σε απολογισμό της πολιτικής που εφάρμοσε ο Σόιμπλε προέβη η Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι «υπήρξε ιδεολογικός και όχι εθνικός αντίπαλος καθώς οι πολιτικές του είχαν ένθερμους υποστηρικτές στη χώρα μας», ενώ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη «οφείλει να μην ξεχάσει τα δεινά που συσσώρευσε η πολιτική που ο ίδιος προώθησε και επέβαλε, όχι μόνο σε οικονομικό και κοινωνικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο».

Την εκτίμηση ότι «η Ιστορία θα τον κρίνει σκληρά» έκανε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας τον Σόιμπλε «προσωποποίηση της πολιτικής στήριξης (με μέσα βίαιης λιτότητας και κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών) μιας νομισματικής ένωσης στην οποία ο ίδιος δεν πίστευε».

Related posts

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ενώ ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά

admin

Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής

admin

Θεσμικότητα εναντίον lifestyle το σύνθημα της Χαριλάου Τρικούπη

admin

Στο Άουσβιτς ο Κασσελάκης – Διαρκής αγώνας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία

admin

Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

admin

Δεν βλέπει διαρροή email από τους καταλόγους για την επιστολική ψήφο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

admin

Al Jazeera: Ελλάδα – Τουρκία σε τροχιά σύγκρουσης για τα νησιά του Αιγαίου

admin

Αποσύρθηκε από την πολιτική ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης – Το μήνυμά του για την Αριστερά

admin

Επιχείρηση με κωδικό «δεύτερη θέση»

admin