Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικός “πόλεμος” ανάμεσα σε Μεξικό και Ισημερινό: Προσωρινή αποβολή του Ισημερινού από τον ΟΗΕ ζητούν οι Μεξικανοί

Το Μεξικό ζητά την αναστολή του Ισημερινού από τα Ηνωμένα Έθνη έως ότου η νοτιοαμερικανική χώρα ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την επιδρομή της στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο, δήλωσε την Πέμπτη η Μεξικανή υπουργός Εξωτερικών Αλίσια Μπαρτσένα.

Το αίτημα είναι μέρος μιας υπόθεσης που το Μεξικό παρουσιάζει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ.

Το μεξικανικό διπλωματικό προσωπικό που υπηρετούσε στο Κίτο έφυγε από τον Ισημερινό την Κυριακή, δύο ημέρες μετά την έφοδο της αστυνομίας για να συλληφθεί πρώην αντιπρόεδρος του Ισημερινού που είχε βρει άσυλο εκεί.

Οι διπλωμάτες και τα μέλη των οικογενειών τους έφυγαν από το Κίτο με εμπορική πτήση συνοδεία ως το αεροδρόμιο των πρεσβευτών της Γερμανίας, του Παναμά, της Κούβας και της Ονδούρας, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.

Η εισβολή, χωρίς πρόσφατο προηγούμενο σε διεθνές επίπεδο, αστυνομικών του Ισημερινού στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο για να συλλάβουν τον πρώην αντιπρόεδρο Χόρχε Γκλας, τον οποίο βαρύνουν κατηγορίες για διαφθορά και ο οποίος είχε προσφύγει στη διπλωματική αντιπροσωπεία, έχει φέρει βροχή επικρίσεων από την Παρασκευή.

Related posts

Αζερμπαϊτζάν: Έξι Ρώσοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin

ΗΠΑ: Ουδεμία εμπλοκή μας στις φονικές εκρήξεις στο Ιράν

admin

Τουρκία: Ενενήντα οκτώ συλλήψεις για διασυνδέσεις με Κούρδους μαχητές

admin

ΗΠΑ: Ο δράστης του ρατσιστικού μακελειού στο Τζάκσονβιλ είχε νόμιμα στην κατοχή του όπλα και καθαρό ποινικό μητρώο

admin

Γαλλία: Επιστροφή στα σχολεία με την απαγόρευση της αμπάγια να κυριαρχεί

admin

Μ. Ζαχάροβα: Το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου

admin

Η Γαλλία ζητά από βιομηχανίες να δώσουν προτεραιότητα στις παραγγελίες στρατιωτικού υλικού

admin

Ιταλία: Ιταλός με καταγωγή από την Ιορδανία συνελήφθη για τη ρίψη μολότοφ έξω από το αμερικανικό προξενείο της Φλωρεντίας

admin

Πολωνία: Νέος πρωθυπουργός ο Ντόναλντ Τουσκ

admin