Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν μιλάμε για παιχνίδι, αποκρούουν επιθέσεις»

Την, αν μη τι άλλο, σημαντική επικινδυνότητα της επιχείρησης «Ασπίδες» της ΕΕ στην Ερυθρά κατά των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι επεσήμανε μεταξύ άλλων στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ έχοντας στο πλευρό του τον έλληνα διοικητή των Επιχειρήσεων, υποναύαρχο Βασίλη Γρυπάρη. «Δεν μιλάμε για παιχνίδι, αποκρούουν επιθέσεις, πραγματικά πυρά» τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ προσθέτοντας πως γίνεται προσπάθεια ώστε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η υποστήριξη της επιχείρησης τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, ώστε αυτή να είναι διαθέσιμη εάν και όποτε χρειαστεί.

Μέχρι σήμερα η ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα έχει απωθήσει 11 επιθέσεις των φιλοϊρανών Χούτι της Υεμένης. Μέχρι στιγμής, οι τέσσερις φρεγάτες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή έχουν συνοδεύσει 68 εμπορικά πλοία κατά μήκος της εμπορικής αρτηρίας που συνδέει τη Μεσόγειο με τον Ινδικό Ωκεανό. Ολα τα αιτήματα για προστασία έχουν ληφθεί, αλλά «αν αυξηθεί ο αριθμός, θα πρέπει να αυξηθούν και τα περιουσιακά μας στοιχεία που υπάρχουν στην περιοχή» προειδοποιεί επικεφαλής της επιχείρησης.

Τριπλός στόχος

Ο Μπορέλ επεσήμανε ακόμα πως η επιχείρηση «Ασπίδες» έχει τριπλό στόχο που έχει να κάνει με την προστασία των εμπορικών πλοίων, τη συνοδεία τους και μέσα από αυτή την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας. Με τις μέχρι τώρα προσπάθειες των Χούθι να έχουν πέσει στο κενό, ο Μπορέλ δήλωσε ακόμα πως η επιχείρηση «Ασπίδες» έχουν καταστεί μια «γρήγορη» και «ξεκάθαρη» απάντηση στους Χούθι. Ο διοικητής Επιχειρήσεων από την πλευρά του τόνισε τη συνεχή και αδιάκοπη παρακολούθηση της κατάστασης και της συνεχούς βελτίωσης των υφιστάμενων επιχειρησιακών σχεδίων.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΚΑΣΙΑΜΗΣ

Related posts

Ζ.Κωνσταντοπούλου: «Ντροπής πράγματα, μάνα και γιος να πάρουν τις δύο έδρες της Πλεύσης Ελευθερίας

admin

Κασσελάκης: Να παρέμβει εδώ και τώρα η κυβέρνηση στην τιμή του βρεφικού γάλακτος

admin

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες»

admin

Ζητείται ενιαία φωνή για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

Κασσελάκης: Ας ξεκομπλαριστούν αυτοί που διαφωνούν επειδή δεν συμπαθούν το βιωματικό μου προφίλ

admin

Εκλογές: Oι 5 συντελεστές βαρύτητας για την ημερομηνία

admin

Νέες προειδοποιήσεις από την Αθήνα στα Τίρανα για τον Μπελέρη

admin

Σε κλίμα πολέμου κυβέρνηση και αντιπολίτευση

admin

Γιατί πέταξαν αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη

admin