Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε το deal για την εξαγορά της ENEL στη Ρουμανία – Στα €1,2 δισ. το τίμημα

Την τελική συμφωνία για την εξαγορά της

Enel στη Ρουμανία

, υπέγραψε η ΔΕΗ ολοκληρώνοντας το κύκλο των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίες κατέληξαν στην υπογραφή δεσμευτικής τον περασμένο Μάρτιο.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική επέκτασή της εταιρείας στο εξωτερικό, η οποία αποτελεί ορόσημο για τη στρατηγική ανάπτυξης, με την απόκτηση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (τόσο έργων σε λειτουργία όσο και έργων σε διαδικασία ωρίμανσης), καθώς και δραστηριοτήτων διανομής και εμπορίας, όπου οι εξαγορασθείσες εταιρείες κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά της Ρουμανίας.

enel-ktirio-5

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ολοκλήρωσε την εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών που κατέχονται από την Enel και τις θυγατρικές της στη Ρουμανία μετά από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων (conditions precedent), συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές, οι οποίες είχαν τεθεί στην σχετική συμφωνία πώλησης που υπογράφηκε στις 9 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα συμφωνία, η ΔΕΗ κατέβαλε αντίτιμο περίπου €1.240 εκατ., που ισοδυναμεί με συνολική αξία επιχείρησης ύψους περίπου €1.900 εκατ. (για το 100%).

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία, ο Όμιλος ΔΕΗ έχει πλέον συνολικά σχεδόν 9 εκατομμύρια πελάτες και η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των - του Ομίλου (υδροηλεκτρικά, αιολικά, φωτοβολταϊκά κλπ) αυξάνεται σε περίπου 4,4GW.

Η Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση της Διανομής αυξάνεται κατά 40%. Επιπλέον, όλη η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Enel στη Ρουμανία προέρχεται από -, γεγονός που αυξάνει το ποσοστό «πράσινου EBITDA» στο συνολικό EBITDA της ΔΕΗ και βελτιώνει τους σχετικούς δείκτες ESG.

Διαβάστε τη συνέχεια στο --.grΕιδήσεις σήμερα:Ισραήλ σε Ερντογάν: Χαμάς=ISIS, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπερασπίζεται μία τρομοκρατική οργάνωσηΧαλκιδική: «Αν δεν είχα γυρίσει το όπλο, τώρα θα ήμουν νεκρή» περιγράφει η 27χρονη που πυροβολήθηκε από τον πρώην τηςΣυγγνώμη ζήτησε Κύπριος YouTuber για βίντεο όπου ταξίδευε στην Ιαπωνία χωρίς να πληρώνει

Related posts

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 39,6 εκατ. ευρώ για παραγωγούς λαχανικών

admin

Κίνα και Ισημερινός υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

admin

Ενεργειακή κρίση – Ρεύμα: «Έξυπνες» τακτικές για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι προτείνει η Generali

admin

Στουρνάρας: «Μαξιλαράκι ασφαλείας» τα έσοδα από τον τουρισμό, θα ξεπεράσουμε το 2019

admin

Η Intracom Telecom Ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Χώρας

admin

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Όλες οι αλλαγές

admin

Credit Suisse: Ισχυρή πτώση 11,10% για τη μετοχή της μετά το «σωσίβιο» των 50 δισ. φράγκων

admin

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Στο Λαύριο, με επίκεντρο το παλιό εργοστάσιο Λαναρά, η μεγάλη επένδυση της Microsoft

admin

Εκπτώσεις: Απώλειες 30% φέτος και λουκέτα προ των πυλών

admin