Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί άνοιξε τώρα υποκατάστημα στην Ελλάδα η Mitsubishi Electric

Μια επένδυση που αποτελεί επιβεβαίωση του καλού κλίματος στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε η Mitsubishi Electric η οποία εγκαινίασε επίσημα το πρώτο υποκατάστημά της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Αθήνα.

Τα εγκαίνια του νέου υποκαταστήματος σηματοδοτούν τη στρατηγική ενίσχυση του brand στην ελληνική αγορά χωρίς ωστόσο το υποκατάστημα αυτό να κάνει άμεσες πωλήσεις. Στόχος του είναι η στήριξη των πέντε διανομέων της στην χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα οι πωλήσεις της φτάνουν στην Ελλάδα τα 32 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια έχουν στόχο να αυξηθούν σε 50 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό των υψηλών στόχων που έχει η εταιρεία είναι ότι αναμένει το μερίδιο της στην ελληνική αγορά από 6% να διαμορφωθεί σύντομα σε 10%.

«Πήραμε την απόφαση να εδραιώσουμε την παρουσία της Mitsubishi Electric στην Ευρώπη επενδύοντας στην Ελλάδα λόγω της ανάκαμψης και ανάπτυξης της τοπικής αγοράς τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που συνέβη στην Κύπρο, της οποίας το ελληνικό γραφείο θα είναι το σημείο αναφοράς σχολίασε ο Andrea Veronese, Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Καταστήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής για το τμήμα Κλιματισμού του υποκαταστήματος Mitsubishi Electric Ιταλίας.

«Η σταθεροποιημένη τοπική οικονομία και η θετική τάση της αγοράς, αποτελούν πυλώνες μιας υγιούς και ευνοϊκής ανάπτυξης, την καλύτερη στιγμή για την οικοδόμηση της τοπικής μας παρουσίας με τα νέα γραφεία πωλήσεων, στοχεύοντας φιλόδοξα αποτελέσματα για τα επόμενα χρόνια» είπε με νόημα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Από την πλευρά του ο Matteo Cerutti, Γενικός Διευθυντής South EMEA, Industrial Automation & Mechatronics CNC, χαρακτήρισε « στρατηγική» την απόφαση της Mitsubishi Electric Factory Automation να επενδύσει στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στη South ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), που θα πετύχει την πιο αποτελεσματική διείσδυση στις τοπικές αγορές, παράλληλα με την υποστήριξη των συνεργατών τους. «Τα νέα γραφεία στην Ελλάδα θα αποτελέσουν γέφυρα για την επέκταση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας σε Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Μάλτα» κατέληξε. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Electric Europe B.V. Shunji Kurita ανέφερε ότι: «Το άνοιγμα αυτού του υποκαταστήματος στην Αθήνα ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Mitsubishi Electric στη Νότια Ευρώπη, η οποία έχει ήδη ένα ισχυρό υπόβαθρο μέσω των υπαρχόντων καταστημάτων και του τοπικού δικτύου αντιπροσώπων μας. Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτό το νέο υποκατάστημα θα προσφέρει μια πολύτιμη βάση για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας και θα συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες σε αυτή τη δυναμική περιοχή».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Mitsubishi Electric διαθέτει σχεδόν έναν αιώνα εμπειρίας στην ανάπτυξη βιομηχανικών και οικιακών λύσεων σε διάφορους τομείς, μέσω της κατασκευής, εμπορίας και πωλήσεων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία πληροφοριών και επικοινωνιών, στην ανάπτυξη δορυφορικών επικοινωνιών, αλλά και σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, βιομηχανική τεχνολογία, ενέργεια, συστήματα μεταφορών και κτιριακό εξοπλισμό. Η Mitsubishi Electric Europe B.V. δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, τόσο με τις θυγατρικές εταιρείες, όσο και με εγκαταστάσεις παραγωγής που προσφέρουν καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα και λύσεις υψηλής ποιότητας.

Στην Ελλάδα η Mitsubishi Electric μέχρι πρότινος ήταν παρούσα μέσω ενός ισχυρού δικτύου διανομέων, που συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Shunji Kurita, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Electric Europe B.V, o κ. Andrea Veronese, Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Καταστήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής του τμήματος LES, η κα. Raffaella Fusetti, Marketing Communication Manager στο τμήμα LES και ο κ. Matteo Cerutti, Γενικός Διευθυντής South EMEA, Industrial Automation & Mechatronics CNC, ενώ με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και o Αξιότιμος κ. Yasunori Nakayama, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Related posts

Χρυσό βραβείο για το «Υγεία» από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης

admin

Πτήσεις με «βιώσιμο» αεροπορικό καύσιμο πραγματοποίησε η Emirates

admin

Εννέα βραβεία ψηφιακής καινοτομίας απέσπασε ο ΟΠΑΠ

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Κέρδη 5 εκατ. το 2022, μοιράζει μέρισμα 0,26 ευρώ

admin

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Harvard στον όμιλο ΟΤΕ

admin

Helleniq Energy: Υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Δ. Αττικής

admin

Nέο μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Loulis Food Ingredients

admin

Ενας Ελληνας κέρδισε σημαντική διευθυντική θέση στη Microsoft

admin

ΔΕΗ: Η Fitch επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒ-»

admin