Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από επίθεση στο κέντρο του Παρισιού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 01:45

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν ένας δράστης επιτέθηκε σε περαστικούς στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στον Πύργο του Άιφελ

Την επίθεση έκανε γνωστή ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανάν, μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, το Σάββατο.

“Η αστυνομία μόλις συνέλαβε έναν δράστη που επιτέθηκε σε περαστικούς στο Παρίσι, γύρω από την Quai de Grenelle. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας νοσηλεύονται από την πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού. Αποφύγετε την περιοχή”, έγραψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, φώναξε “Allahu Akbar” (“Ο Θεός είναι μεγάλος”), αλλά το Reuters δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομική πηγή, πρόσθεσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε, είχε μαχαιρωθεί.

Αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης φώναξε “Allahu Akbar” πριν την επίθεση και ότι ο ίδιος δήλωσε στην αστυνομία ότι ήταν οργισμένος για την κατάσταση στη Γάζα, ενώ πρόσθεσε ότι ο δράσης έχει συλληφθεί.

Αναφερόμενος στα θύματα είπε ότι ήταν τουρίστες, ότι ο νεκρός ήταν Γερμανός υπήκοος, ενώ έκανε λόγο για δύο τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο Ζεράλντ Νταρμανάν πρόσθεσε ότι ο ύποπτος βρισκόταν στις λίστες παρακολούθησης των υπηρεσιών ασφαλείας της Γαλλίας, ενώ ήταν γνωστό ότι έπασχε από ψυχική διαταραχή. Πρόσθεσε ότι είχε καταδικαστεί το 2016 με την κατηγορία ότι σχεδίαζε άλλες επιθέσεις.

https://t.co/S1YFUKjyxu pic.twitter.com/05RQ9OrMBj

— Gérald DARMANIN (@GDarmanin) December 2, 2023

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανέφερε ότι δεν έχει αναλάβει ακόμη την έρευνα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι ο δράστης είναι 26 ετών, γεννηθείς το 1997, καθώς και ότι καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση το 2018.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση γύρω από τον σταθμό του μετρό Bir-Hakeim και οι αρχές έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή.

Related posts

Ο πρόεδρος της ABB βλέπει περιορισμένο αντίκτυπο από τις διαταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Γαλλία: “Aδικαιολόγητη” η κατάσταση στη Γάζα, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Σεζουρνέ

admin

Γερμανία: “Ποτέ ξανά” για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

admin

Ο Σολτς θέλεις να συμβάλει στην προσπάθεια Μητσοτάκη-Ερντογάν για καλύτερες σχέσεις

admin

“Άλμα” άνω του 35% για τη MorphoSys, μετά τις αναφορές για πιθανή εξαγορά από τη Novartis

admin

Συνετρίβη αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος σε εκπαιδευτική πτήση στην Ανατολική Μεσόγειο

admin

Ρωσία: Εξουδετέρωσε 19 ουκρανικά drones μέσα στη νύχτα

admin

Ιταλία: Πρώτο με διαφορά το κόμμα της Μελόνι σε δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές

admin

Fed: Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2022 – Προς δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του έτους

admin