Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της ABB βλέπει περιορισμένο αντίκτυπο από τις διαταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ελβετικός τεχνολογικός όμιλος ABB βλέπει περιορισμένο αντίκτυπο από τις διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού λόγω των προβλημάτων στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Peter Voser σε συνέντευξή τη Δευτέρα ενόψει της ετήσιας συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, μεταδίδει το Reuters. 

“Νομίζω ότι για την ABB έχει μικρότερο αντίκτυπο επειδή τα εξαρτήματά μας και τα προϊόντα μας παράγονται εκεί που τα πουλάμε”, είπε ο Voser μιλώντας στο Reuters Global Markets Forum, στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο.

Όταν ρωτήθηκε για το ποια αγορά θα αναπτυχθεί με τον ταχύτερο ρυθμό ως προς την αξία και το μέγεθος, ο Voser ανέφερε την Ινδία, αποκαλώντας την βασική αγορά για την ABB, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να ακολουθούν. 

Το 2022, η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις 1,14 δισ. δολ. στην Ινδία.

Ο Voser εμφανίστηκε σίγουρος για τις προοπτικές της Κίνας, παρά τις τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις και την βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη, λέγοντας ότι η ABB δεν σχεδιάζει αλλαγές στη στρατηγική της εκεί.

Ήταν επίσης θετικός για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης (AI). “Υπάρχει σίγουρα ένα ανατρεπτικό στοιχείο, αλλά αυτό δεν είναι μέρος του λεξιλογίου μου. Το βλέπω ως ευκαιρία”, είπε, προσθέτοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται πάντως κάποια ρύθμιση.

Η ABB αγόρασε πρόσφατα τη Sevensense – μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ενίσχυση της κινητικότητας των βιομηχανικών ρομπότ – χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και τρισδιάστατη απεικόνιση για τη μετακίνηση τους σε εργοστάσια και αποθήκες.

Related posts

Ένταση στο Στενό της Ταϊβάν – η Ταϊπέι στέλνει μαχητικά

admin

Το Habertürk προτείνει: Ας βομβαρδίσουμε τη Λάρισα αν η Ελλάδα στείλει τα F-35 εκεί – Θα αποκτήσουμε υπεροχή

admin

Η Σουηδία θα υπογράψει Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ

admin

KPMG: Παρά την πτώση 52,4 δισ. δολ για την παγκόσμια χρηματοδότηση fintech, υπάρχουν και κάποια καλά νέα

admin

H Novartis εξαγοράζει την MorphoSys έναντι 2,7 δισ. ευρώ

admin

Η αυστραλιανή Aristocrat Leisure εξαγοράζει την ισραηλινή NeoGames έναντι 1 δισ. δολαρίων

admin

Η Χιλή αποκλείει το Ισραήλ από τη μεγαλύτερη έκθεση του αεροδιαστημικού τομέα στη Λατινική Αμερική

admin

Δριμεία επίθεση του Μάικ Πενς στον Ντόναλντ Τραμπ με φόντο το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024

admin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Ρωσία έδειξε ότι “δεν είναι αξιόπιστος εταίρος”

admin