Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Βουτιά” 12% η Intel στη χειρότερη ημέρα των τελευταίων 3,5 ετών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.30

Τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 24 Ιουλίου 2020 κατέγραψε σήμερα η μετοχή της Intel. Tότε είχε σημειώσει βουτιά της τάξης του 16,2%, ενώ σήμερα ο τίτλος της κατασκευάστριας τσιπ έκλεισε στο -11,91%.

Η Intel ανακοίνωσε ένα outlook για το α’ τρίμηνο του 2024 που υστερεί των προβλέψεων των αναλυτών, μολονότι τα αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2023 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Συγκεκριμένα, αναμένει έσοδα 12,7 δισ. δολαρίων στα μέσα του έτους, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στα 14,3 δισ. δολάρια.

“Πόσες φορές μπορείτε να πατήσετε το reset;” διερωτήθηκε η Stacy Rasgon της Bernstein σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

“Μετά από μια ακόμη μεγάλη επαναφορά, η ίδια ιστορία ίσως να έρχεται πιο σύντομα από το 2026, και υπάρχει πολύ κρέας για να φάνει οι ‘αρκούδες΄ στο μεταξύ”, παρατήρησε ο Rasgon, διατηρώντας την αξιολόγηση market-perform και την τιμή-στόχο στα 42 δολάρια.

Ο Tristan Gerra της Baird επισήμανε τις προκλήσεις για τη μονάδα data center και τεχνητής νοημοσύνης της Intel, η οποία “βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει μειωμένα έσοδα για τρίτο διαδοχικό έτος”, ενώ ο ίδιος βλέπει χαμηλό 14 ετών για τα έσοδα. 

Το Gaudi, το τσιπ της εταιρείας για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, “δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να αυξήσει τα έσοδα [των data centers], ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους θα επηρεαστεί από τις υψηλότερες αποσβέσεις”, πρόσθεσε ο Gerra. Ο Gerra είναι ουδέτερος για τη μετοχή και με τιμή-στόχο στα 40 δολάρια.

Ο N. Quinn Bolton της Needham, εν τω μεταξύ, υποβάθμισε τη μετοχή σε hold μετά τα αποτελέσματα, χαρακτηρίζοντας την επαναφορά των κερδών “απροσδόκητη”.

Ο Hans Mosesmann της Rosenblatt υποστήριξε ότι οι προοπτικές πωλήσεων της Intel “είναι αντίθετες με τα  bullish μηνύματα προς τη Wall”. Η τεχνητή νοημοσύνη “μοιάζει παντού εκτός από την Intel”, συνέχισε, σημειώνοντας ότι η στάση του για τη μετοχή “δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια”. Ο Mosesmann συνεχίζει να την αξιολογεί σε sell.

Ο αναλυτής της Raymond James, Srini Pajjuri, ήταν ωστόσο πιο αισιόδοξος για την ικανότητα της Intel να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη. “Αν και η Intel δεν θα λάβει πιθανότατα πολλά εύσημα για την AI βραχυπρόθεσμα, είμαστε ενθαρρυμένοι από την αυξανόμενη ροή για τους επιταχυντές Gaudi (2 δισ. δολάρια) και αναμένουμε να έχουν σημαντική συνεισφορά στα έσοδα” της εταιρείας στο δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Related posts

ΕΕ: Την Τρίτη παρουσιάζεται η νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών

admin

Το 52% των πολιτών της Γερμανίας τάσσεται κατά της προμήθειας πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία

admin

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατηγορούν τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες

admin

Ο στρατός των ΗΠΑ έπληξε δυο εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

admin

Ισραήλ: Ένας υπουργός καταγγέλλει έλλειψη υποστήριξης από τις ΗΠΑ, ο Νετανιάχου ανταπαντά

admin

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα μέτρα “κατεπειγόντως” για την κλιματική αλλαγή

admin

ΔΝΤ: Οι αυξήσεις των επιτοκίων αποκάλυψαν τρωτά σημεία στον τραπεζικό κλάδο

admin

Πολωνία: Ο πύραυλος που έπληξε το χωριό Πρζεβόντοφ τον Νοέμβριο του 2022 ήταν ουκρανικός

admin

Γερμανία: Μουσουλμάνοι μαθητές φέρονται να ζήτησαν επιβολή της Σαρία στο σχολείο τους στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

admin