Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Συνάντηση πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας

Ο πρωθυπουργός και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν σύσκεψη με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβιατλάνα Τσικχανούσκαγια, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βουλγαρία.

“Το παράδειγμα της Λευκορωσίας είναι ένα ξεκάθαρο και θλιβερό παράδειγμα για το πώς σε μια ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα, με πολύ καλή εκπαίδευση, επιστήμη, τεχνολογία και ανεπτυγμένη οικονομία, οι δημοκρατικοί κανόνες μπορούν να “παραβιάζονται”, για να το θέσω απλά”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβιατλάνα Τσικχανούσκαγια. Στη συνάντηση συμμετείχε και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Το αποτέλεσμα αυτού είναι η επιβολή δικτατορίας που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιασδήποτε αντιπολίτευσης ή την εκδήλωση δημοκρατικού κινήματος στη χώρα, δήλωσε ο Ντένκοφ.

“Η επιλογή είναι, αν έχεις διαφορετική γνώμη από την κυβέρνηση, είτε να πας φυλακή είτε να φύγεις από τη χώρα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα που πρέπει να έχουμε όλοι μας υπόψη, γιατί δεν υπάρχει χώρα που να είναι ασφαλής απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη. Η μόνη ασφάλεια είναι να γίνονται σεβαστοί οι δημοκρατικοί κανόνες. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να έχει απεριόριστη εξουσία. Όταν υπάρχουν προεδρικές θητείες, αυτές θα πρέπει να είναι περιορισμένες σε αριθμό. Η ιστορία έχει δείξει ότι ο πειρασμός να επιλέξεις ένα δικτατορικό καθεστώς, νομίζοντας ότι είσαι ο καταλληλότερος για να διοικήσεις μια χώρα, είναι πολύ μεγάλος”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Γκαμπόν: Ο επικεφαλής του ΟΗΕ “καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος που είναι σε εξέλιξη”

admin

Ο τυφώνας Ότις ενισχύεται στην κατηγορία 5 καθώς πλησιάζει απειλητικά την Ακαπούλκο, στη δυτική ακτή του Μεξικού

admin

ΗΠΑ: Ανησυχία για την ανάκληση της επικύρωσης της Συνθήκης για τις πυρηνικές δοκιμές από τη Ρωσία

admin

Ρωσία: Αποτρέψαμε ουκρανική επίθεση με drone εναντίον εμπορικών φορτηγών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

admin

Πακιστάν: Σε κεντρική φυλακή της πόλης Αντιάλα θα φυλακιστεί ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν

admin

Κρεμλίνο: Απορρίπτει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία κρύβεται πίσω από το “Σύνδρομο της Αβάνας”

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έφτασαν καύσιμα στη Γάζα – 26 νεκροί στην Χαν Γιούνες – Διέταξαν εκκένωση “σε μία ώρα” του νοσοκομείου αλ Σίφα

admin

Μελόνι: Πρέπει να δοθεί συγκεκριμένη διάσταση, με χρονοδιάγραμμα, στο παλαιστινιακό ζήτημα

admin

Λιβύη: Τουλάχιστον 891 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς στην πόλη Ντέρνα

admin