Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία – ΒΤΑ: Οι Βουλγάρες είναι όλο και πιο πετυχημένες, δηλώνει η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής

H υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ιβάνκα Σαλαπάτοβα δήλωσε ότι οι γυναίκες στη Βουλγαρία αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA. Λένε “όχι” σε κάθε μορφή βίας και “ναι” σε κάθε είδους υποστήριξη. Είναι επιτυχημένες στον τομέα της οικογένειας τόσο στον γονεϊκό τους ρόλο όσο και ως σύντροφοι. Είναι ηγέτιδες σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται, επιχειρηματίες και άτομα που συνειδητοποιούν τη μεγάλη δυναμική τους στην οικονομία. Πρέπει να δημιουργηθούν ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες ώστε να μπορούν να επιδείξουν τη μεγάλη δύναμή τους τόσο στον κοινωνικό όσο και στον οικονομικό τους ρόλο, δήλωσε η υπουργός.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής είναι έτοιμο να ακούσει όλες τις προτάσεις από τους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τρόπους βελτίωσης της νομοθεσίας ώστε να διασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για γυναίκες και άνδρες, πρόσθεσε. Μία από τις κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει τις επιδόσεις στην επίτευξη της ισότητας των φύλων, είπε η Σαλαπάτοβα.

Την Τρίτη, η υπουργός υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας στον τομέα των ίσων ευκαιριών για άνδρες και γυναίκες με το Φόρουμ Γυναικών και το Συμβούλιο Γυναικών στις Επιχειρήσεις στη Βουλγαρία. Ο στόχος είναι η προώθηση, μέσω κοινών πρωτοβουλιών, της επαγγελματικής ανάπτυξης των γυναικών σε εταιρικές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στην επιχειρηματικότητα.

Το Συμβούλιο Γυναικών στις Επιχειρήσεις διοργάνωσε αυτή την εβδομάδα στη Σόφια ένα Παγκόσμιο Συνέδριο για τις Γυναίκες με ηγετικό ρόλο, στο οποίο συζητήθηκαν τρόποι για την επίτευξη της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Related posts

Γάζα: Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνονται προς το πέρασμα της Ράφα

admin

Γαλλία: Η κηδεία και η ταφή του έφηβου Ναέλ έγιναν στη Ναντέρ – 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες επί ποδός

admin

Ουκρανία: Έξι νεκροί και δέκα τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

admin

Νιγηρία: Έξι νεκροί από ένοπλη επίθεση σε οχηματοπομπή – Απήχθησαν δύο Νοτιοκορεάτες

admin

Iσραηλινός στρατηγός: O στρατός προχωρά στο επόμενο στάδιο του πολέμου

admin

“Ανοιχτή” στο ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, δηλώνει η Ρίγα

admin

Ιράκ: Τουλάχιστον 14 νεκροί από πυρκαγιά σε φοιτητική εστία στη βόρεια πόλη Σοράν

admin

Μπορέλ: Η Ρωσία οδήγησε την επίθεσή της σε νέο επίπεδο με το πλήγμα στο φράγμα Καχόβκα

admin

Σε τροχιά να ξεπεράσει σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων την Tesla η BYD

admin