Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο συζητείταιστην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Η νέα επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές αναμένεται να κλιμακωθεί και μέσω του δικαστικού πεδίου, καθώς αύριο έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία ζητεί να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη που απαγορεύει στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να ενημερώσει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Η θεσμική αυτή κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήρθε σε συνέχεια της απόρριψης από την ΑΔΑΕ του αιτήματος που είχε καταθέσει ζητώντας να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Με την αίτηση ακύρωσης, ο Ανδρουλάκης ζητεί να αναγνωριστεί ότι η διάταξη του νόμου, με την οποία απαγορεύτηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ζητήσει από την ΑΔΑΕ να του γνωστοποιηθούν η εισαγγελική διάταξη και ο πλήρης φάκελος με το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι από την ελληνική νομοθεσία δεν εναρμονίζεται με την οδηγία 2002/58 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Related posts

Κύρτσος: Κατέθεσε μήνυση κατά όσων έστησαν την παρακολούθησή του

admin

Μήνυμα Κασσελάκη για εκλογές: «Πρώτη νύχτα χαράς, η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

admin

Υποκλοπές: «Με το Σύνταγμα δεν χωρούν εκπτώσεις» -Κόλαφος ο Ράμμος, βούρκωσε απαντώντας στις ύβρεις Μητσοτάκη

admin

Δένδιας: Επιστολή της Ελλάδας στη Χάγη για τα εγκλήματα πολέμου στη Μαριούπολη

admin

Τα πρόσωπα της ημέρας

admin

Βουλή: Αντιδράσεις για την τροπολογία που εισάγει τη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών με τα δημόσια νοσοκομεία

admin

Στο υπουργείο Οικονομικών ο Μητσοτάκης – Το περιστατικό που διηγήθηκε στους δημοσιογράφους για την τρόικα

admin

Μία εκδήλωση με παρασκήνιο

admin

«Πράσινο φως» από την ΑΔΑΕ για την ενημέρωση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

admin