Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγέρη: Εχουμε πρόεδρο για να πάμε στις εθνικές εκλογές του 2027 – Τι είπε για τα Τέμπη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογικές μάχες, η Δώρα Αυγέρη υπογράμμισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «έχουμε πρόεδρο για να πάμε στις εθνικές εκλογές του 2027» και δήλωσε σίγουρη ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι πολύ ξεκάθαρο και θετικό για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Μιλώντας για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές τόνισε ότι «έχω πλήρη επίγνωση της σημαντικής μάχης που θα καταφέρει μια ισχυρή ρωγμή στο σύστημα της κυβέρνησης της ΝΔ».

Αναφερόμενη στις εργασίες του 4ου συνεδρίου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι το μήνυμα στο κλείσιμο του συνεδρίου ήταν ξεκάθαρο. «Έχουμε πρόεδρο, με νωπή εντολή, δεν θέλουμε εκλογές, πάμε ενωμένοι και δυνατοί στις επόμενες εκλογικές μάχες», επεσήμανε η Δώρα Αυγέρη υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως το Συνέδριο έθεσε με εμφατικό τρόπο «ότι χρειάζονται δομικές αλλαγές, επιβεβαιώνοντας την πρόταση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για αλλαγές που θα βοηθήσουν τη λειτουργία του κόμματος και τη συνάντησή του με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά χρειάζονται καταστατικές αλλαγές, άρα ένα καταστατικό Συνέδριο, που θα γίνει σύντομα, όχι βεβαίως πριν τις ευρωεκλογές».

Ακόμη, υποστήριξε ότι «αν δεν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα δεν θα αλλάξει κυβέρνηση».

Σχετικά με τις κατηγορίες του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πανό που ανάρτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κτίριο της Κουμουνδούρου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε λέγοντας πως «κατηγορούμε τη ΝΔ και την κυβέρνηση, για την απόρριψη του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Κ. Αχ. Καραμανλή. Κατηγορούμε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για την απόρριψη του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής για τη σύμβαση 717. Για την απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κ. Αχ. Καραμανλή στην αρμόδια ανακριτική αρχή με το ερώτημα της ψευδορκίας. Για τη μη κλήση στην Εξεταστική Επιτροπή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, του κ. Τριαντόπουλου, για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος της τραγωδίας στα Τέμπη και μαζί του τα όποια αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε η Δώρα Αυγέρη,

«Η εξεταστική επιτροπή δεν μπορεί να κλείσει άρον άρον τις εργασίες της»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι απορρίφθηκε η εξέταση και άλλων μαρτύρων που προτάθηκαν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο Φίλιππος Τσαλίδης ενάμιση χρόνο πριν από το δυστύχημα είχε προειδοποιήσει με επιστολή τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή «για τον ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας, ακόμα και για τον κίνδυνο δυστυχήματος με Intercity».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος και ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να κλείσει άρον άρον τις εργασίες της, ενώ έρχονται νέα στοιχεία και να ετοιμάζεται για έκδοση πορίσματος, χωρίς να ενσωματωθεί η δικογραφία της υπόθεσης μέσα στο υλικό που θα εξεταστεί.

Related posts

Ερντογάν: Νέο παραλήρημα για τις βλέψεις του πέρα από τα σύνορα και τις… επαφές του

admin

Οικονόμου για ΑΤ Ομόνοιας: Η αστυνομία πρέπει να είναι αυστηρή με τους επίορκους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κατεβαίνει υποψήφιος ο Καραμέρος – Έμμεσες βολές σε Κασσελάκη

admin

Κασσελάκης: Ας ξεκομπλαριστούν αυτοί που διαφωνούν επειδή δεν συμπαθούν το βιωματικό μου προφίλ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα οι εργασίες της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής

admin

Εσοδα

admin

Σημίτης για Πάγκαλο: «Ηταν ένα αυστηρός κριτής των πολιτικών εξελίξεων – Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του»

admin

Ομοφοβικό παραλήρημα Στίγκα στη Βουλή: «Είμαστε από αυτούς που σπρώχνουν»

admin

Γερμανία για τουρκικές προκλήσεις: «Η αμφισβήτηση κυριαρχίας δεν είναι αποδεκτή» λέει το Βερολίνο

admin