Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το «αποσύρετε την» στο «καταψηφίζω» – Παρών ο Σαμαράς στη Βουλή για το «όχι» στην τροπολογία

Στην καταψήφιση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τους μετανάστες – εργάτες οδηγείται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς, τρία 24ωρα μετά το αίτημά του για απόσυρση της ρύθμισης. Οι «φωτιές» δεν σβήνουν για την κυβερνώσα παράταξη, όσο κι αν κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν να δώσουν οποιαδήποτε συνέχεια, με το Μαξίμου να επιβάλλει επισήμως την κομματική πειθαρχία για πρώτη φορά στην περίοδο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιλέγει τελικά την αποχή από τη ψηφοφορία, αλλά δίνει το «παρών» προκειμένου να επισφραγίσει τη διαχωριστική γραμμή του από τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή στην έτσι κι αλλιώς «δύσκολη» ατζέντα του μεταναστευτικού. Είναι η τρίτη κατά σειρά αλλά και η πιο ηχηρή ως τώρα διαφοροποίηση του μεσσήνιου πολιτικού – δεδομένων των αντιθέσεων που έχει εκφράσει για τον διάλογο με την Τουρκία και για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι διαφωνούντες και οι προβληματισμοί

Ήδη έχουν καταγραφεί και άλλοι διαφωνούντες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ωστόσο ουδείς αναμένεται να πάει κόντρα στην κομματική πειθαρχία. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Στράτος Σιμόπουλος εξέφρασαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις τους, επικρίνοντας μεταξύ άλλων και τον χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα σε συνεντεύξεις τους ο Θάνος Πλεύρης, ο Κώστας Καραγκούνης και ο Ανδρέας Κατσανιώτης εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αναμένεται να πάρει διευρυμένη πλειοψηφία, καθώς στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και θα καταψηφιστεί από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες.

Related posts

Κωνσταντινούπολη: Τραυματίστηκε Ελληνίδα στην έκρηξη – Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

admin

Παύλος Πολάκης: Επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για Λιγνάδη

admin

ΠΑΣΟΚ: «Φίμωσαν» βουλευτή μας σε πανηγύρι στην Ροδόπη, επειδή το ζήτησε ο Τούρκος υποπρόξενος

admin

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Εχει δρομολογηθεί σχέδιο για τη δημιουργία νέου κόμματος

admin

«Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται την εκλογική νίκη του 41%»

admin

Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Έχει αποξενωθεί από την κοινωνία

admin

Βουλή: Κατατέθηκε ο νέος Κλιματικός Νόμος

admin

Περιμένοντας τον Ερντογάν με θετική ατζέντα

admin

Ελληνική άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο – Έντονη τουρκική αντίδραση

admin