Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολή Γεραπετρίτη σε Ραμάλα – Ιερουσαλήμ

Επίσκεψη στη Δυτική Οχθη πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ αλ Μάλικι, ενώ στη συνέχεια έγινε δεκτός και από τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγιεχ.

Κεντρικός στόχος του έλληνα ΥΠΕΞ ήταν μια απευθείας ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με την παλαιστινιακή ηγεσία για την κατάσταση στην περιοχή και να αναζητηθούν τρόποι διερεύνησης της συμβολής της Ελλάδας στην επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, που θα δώσει τη δυνατότητα για βιώσιμους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Μετά την επίσκεψή του στη Δυτική Οχθη, ο Γεραπετρίτης συνέχισε τις επαφές του στην Ιερουσαλήμ, όπου είχε συνάντηση και με τον ισραηλινό ομόλογό του Ελί Κοέν.

Να σημειωθεί ότι χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιόαβ Γκάλαντ είχε και ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, όπως αναφέρεται, καταδίκασε απόλυτα τη Χαμάς και υπογράμμισε την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και προστασίας των αμάχων.

Στο Ισραήλ βρέθηκε χθες και ο κύπριος ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Κοέν και έγινε δεκτός από τον ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ. Η επίσκεψη Κόμπου έγινε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που συνεχίζονται με αντικείμενο την υλοποίηση της πρότασης της Κυπριακής Δημοκρατίας για έναν θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα.

Related posts

Ιδού η Ρόδος

admin

Ο Κασσελάκης αποδομεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές Τσίπρα, λέει ο Τσακαλώτος

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Τα απόνερα ενός συνεδρίου και ο οδικός χάρτης

admin

Σε ρυθμούς ΔΕΘ το Μαξίμου – Οι 4 άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης

admin

Οι ευθύνες δεν είναι θέμα DNA

admin

Συνέδριο Ν.Δ.: Οι «παγωμένες» χειραψίες Μητσοτάκη με Σαμαρά και Καραμανλή – Όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Νέος πρόεδρος, νέο(;) κόμμα

admin

Το «ΒΕΛΟΣ» ψάχνει το λιμάνι του

admin