Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα από ισραηλινά πυρά

Ένας δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο και έναν τοπικό αξιωματούχο, την ώρα που κάλυπτε μαζί με άλλους ανταποκριτές τους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο.

Ο βομβαρδισμός αυτός σημειώθηκε έναν μήνα μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου του πρακτορείου ειδήσεων Reuters Ισάμ Αμπντάλα σε έναν παρόμοιο βομβαρδισμό, από τον οποίο άλλοι 6 δημοσιογράφοι, δύο του Γαλλικού Πρακτορείου, δύο του Ρόιτερς και δύο του Αλ Τζαζίρα, τραυματίστηκαν.

Οι δημοσιογράφοι περίπου δέκα ΜΜΕ, κυρίως λιβανέζικων, πραγματοποιούσαν περιοδεία στο παραμεθόριο χωριό Γιαρούν, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο ισραηλινών βομβαρδισμών.

Ένας δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα, ο Ισάμ Μαγουάσι, “τραυματίστηκε ελαφρά” και ένα όχημα του τηλεοπτικού δικτύου υπέστη ζημιές, είπε ο επικεφαλής του γραφείου του Αλ Τζαζίρα στον Λίβανο Μάζεν Ιμπραήμ, σε δηλώσεις του στο δίκτυο.

Κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι “στοχοθετεί εσκεμμένα δημοσιογράφους”.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί.

“Υπήρξαν βομβαρδισμοί σε μια ομάδα δημοσιογράφων. Δύο οβίδες έπεσαν κάποια μέτρα μακριά από οχήματα, όπου αναγραφόταν ξεκάθαρα η ένδειξη Press, και τρία εξ αυτών υπέστησαν ζημιές”, ανέφερε από την πλευρά του στο AFP ο δήμαρχος της Γιαρούν Αλί Κασάμ Ταχφά, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για ισραηλινά πλήγματα.

Μία από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στον κονβόι, η Αμάλ Καλίλ, ανταποκρίτρια της λιβανέζικης εφημερίδας Al-Akhbar, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένα ισραηλινό αναγνωριστικό drone πετούσε πάνω από την περιοχή, σε χαμηλό ύψος.

“Επιθεωρούσαμε τις ζημιές σε ένα σπίτι που είχε βομβαρδιστεί” χθες, “όταν μια οβίδα έπληξε τον τοίχο του σπιτιού, κατόπιν μια δεύτερη έπεσε στον δρόμο”, συμπλήρωσε.

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου: 64 μαχητές της Χεσμπολάχ, 12 μέλη συμμαχικών οργανώσεων και 11 άμαχοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Από την ισραηλινή πλευρά, τουλάχιστον 6 στρατιώτες και τρεις άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, 40 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε ΜΜΕ (35 Παλαιστίνιοι, 4 Ισραηλινοί, 1 Λιβανέζος) έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Μεσανατολικό: Η Μαλαισία απαγορεύει τον ελλιμενισμό ισραηλινών φορτηγών πλοίων στα λιμάνια της

admin

Αλβανία: Ανησυχία στη Χειμάρρα μετά από τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Φρ. Μπελέρη

admin

Λαβρόφ: Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να μετατραπεί σε περιφερειακή κρίση

admin

Λίβανος:Πυρά σε τέμενος στην Κοιλάδα Μπεκάα – Ένας νεκρός

admin

“Μάχη” βίντεο Κιέβου – Μόσχας για την επίθεση σε ρωσικό πολεμικό πλοίο

admin

Χρέος ΗΠΑ: Παραμένουν οι διαφωνίες επί βασικών δαπανών, αλλά εφικτή η συμφωνία λέει ο Μακάρθι

admin

Ουκρανία: Τρεις νεκροί, ζημιές σε αγωγούς φυσικού αερίου και γραμμές ηλεκτροδρότησης από ρωσικούς βομβαρδισμούς

admin

Τουρκία: Ο Ερντογάν προαναγγέλει συνταγματική αναθεώρηση και υπόσχεται ότι το νέο σύνταγμα θα είναι “φιλελεύθερο”

admin

Κομισιόν: Νέα πρότυπα υγιεινής για τα υλικά και τα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το νερό

admin