Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Μπάιντεν για ενότητα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε για μια ακόμα φορά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του πρώην προέδρου και υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του που ο Τραμπ αναρρώνει από τα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον του και σημείωσε ότι είχαν μια “σύντομη αλλά καλή” συζήτηση εχθές το βράδυ, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της απόπειρας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ακόμη ότι έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, ενόψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, ενώ πρόσθεσε ότι ζήτησε να εξεταστεί και το τι συνέβη στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας θα ανακοινώσει δημοσίως τα αποτελέσματα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο αμερικανικό έθνος στις 20.00 απόψε (3.00 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) από το Οβάλ Γραφείο για να επισημάνει την ανάγκη για ενότητα. “Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία ή για οποιαδήποτε βία. Μια απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετη σε όλα στηρίζουμε (…) ως έθνος”, είπε, προσθέτοντας: “Θα μιλήσουμε εκτενέστερα απόψε”.

Related posts

Όρμπαν: H όποια βοήθεια στην Ουκρανία δεν πρέπει να βλάψει τον προϋπολογισμό της ΕΕ

admin

Ισπανία: Δεν έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στην άσκηση την Ερυθρά Θάλασσα

admin

Ο CEO της United καταρτίζει πλάνο για τον στόλο της εταιρείας χωρίς να υπολογίζει στα 737 MAX 10 της Boeing

admin

Πώς προετοιμάζεται το “τρίτο μέτωπο” της παγκόσμιας έντασης

admin

Αλμπίν Κούρτι: Η αστυνομία του Κοσόβου έχει περικυκλώσει 30 ενόπλους σε ένα μοναστήρι

admin

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση το πρωί στο Κίεβο

admin

Ρωσία: Πυρκαγιά κοντά σε αεροδρόμιο – Ακούστηκαν εκρήξεις πριν την φωτιά

admin

Μ. Ντράγκι: Σχεδόν βέβαιη η ύφεση στην Ευρωζώνη έως το τέλος του έτους

admin

Chevron: Χαμηλότερη των προσδοκιών κερδοφορία στο τρίμηνο

admin