Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Φούσκα στην αγορά ιδιωτικών πιστώσεων έτοιμη να σκάσει “βλέπει” ο πρόεδρος της UBS

Ο πρόεδρος της UBS, Colm Kelleher, προειδοποίησε την Τρίτη για αυξανόμενους κινδύνους στον κλάδο ιδιωτικών πιστώσεων, καθώς η αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται.

“Υπάρχει ξεκάθαρα μια φούσκα περιουσιακών στοιχείων σε εξέλιξη” στη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Kelleher στο FT Global Banking Summit στο Λονδίνο την Τρίτη. “Αυτό που χρειάζεται είναι μόνο ένα πράγμα για να πυροδοτήσει μια κρίση εμπιστοσύνης”, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η ιδιωτική πίστη έχει γίνει ένα όλο και πιο περιζήτητο εργαλείο χρηματοδότησης για εξαγοραζόμενες εταιρείες, καθώς οι τράπεζες έχουν οπισθοχωρήσει εν μέσω εκτίναξης των επιτοκίων και πτώσης της διάθεσης των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων. Ορισμένες τράπεζες ανησυχούν γι’ αυτή τη στροφή, καθώς η ανάληψη αυτού του τύπου δανείων – και στη συνέχεια η πώλησή τους σε άλλους επενδυτές – είναι μια ισχυρή πηγή εσόδων για αυτές.

Ο Kelleher είναι μόνον το τελευταίο ανώτατο στέλεχος που προειδοποιεί για τους αυξανόμενους κινδύνους. Στελέχη της Pimco δήλωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η αγορά είναι υπορυθμισμένη και στερείται διαφάνειας.

Η αγορά ιδιωτικών πιστώσεων έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε μέγεθος από το 2015, περιλαμβάνοντας τον παραδοσιακό άμεσο δανεισμό σε μικρότερες εταιρείες, τη χρηματοδότηση εξαγορών, καθώς και το χρέος σε ακίνητα και υποδομές.

Related posts

ΔΟΕ: Ρεκόρ για τις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που συνδέεονται με την ενέργεια

admin

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

admin

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί ανθρωπιστική βοήθεια 20 εκατ. ευρώ στην Αϊτή

admin

Ιταλία: Πέθανε ο πρώην αρχηγός της μαφίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

admin

Ρωσία: Zήτησε από το Ιράν και το Ισραήλ να επιδείξουν “αυτοσυγκράτηση” ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω “κλιμάκωση”

admin

Ιράν: Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν συνάντηση του Χαμενεΐ με τον ηγέτη της Χαμάς, Χανίγια, στην Τεχεράνη

admin

ΗΠΑ: Η ουκρανική αντεπίθεση είναι πιο αργή από ό,τι προβλεπόταν, αλλά προχωρά

admin

Πακιστάν: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού Ίμραν Χαν

admin

Τρία παιδιά νεκρά σε ουκρανικό βομβαρδισμό στη Ντανιέτσκ

admin