Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Εργασίας – Μιχαηλίδου: Βοηθούμε ενήλικες από δομές φιλοξενίας να ενταχθούν στην αγορά εργασίας

«Αναγνωρίζουμε την ιδιαίτερη δυσκολία απασχόλησης ενηλίκων που συνεχίζουν και διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας και δρούμε ενεργά διασφαλίζοντας την ένταξή τους στην αγορά εργασίας»

, δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, εντάσσουν στο «Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες», τα ενήλικα άτομα που συνεχίζουν να διαμένουν μετά την ενηλικίωσή τους σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενήλικες:

– Είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

– Παραμένουν φιλοξενούμενοι σε Δομή Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.

Οι ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα πρόσληψης πλήρους ή μερικής απασχόλησης, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης θα ανέρχεται με ανώτατο όριο στο ποσό των 400€ μηνιαίως για τις θέσεις μερικής απασχόλησης και στο ποσό των 800€ μηνιαίως για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Υπενθυμίζεται ότι το «Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες», το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφορά στην πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρία, απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και κίνδυνο, διεμφυλικών προσώπων, γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας ή ενδοοικογενειακής βίας και θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

«Ενισχύουμε συνεχώς τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» συμπλήρωσε η κ. Μιχαηλίδου – «αυτή τη φορά τους ενήλικες που είχαν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους και σήμερα, μετά τα 18 τους, εξακολουθούν και διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας καθότι δεν έχουν καταφέρει να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Αξιοποιούμε κάθε μέσο ώστε να διασφαλίσουμε την αποϊδρυματοποίηση και την ευημερία των πλέον ευάλωτων. Σε συνεργασία με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη, προχωράμε διαρκώς στην εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής τους. Με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η στήριξη όλων των ανέργων, χωρίς αποκλεισμούς, στην προσπάθειά τους να ενταχτούν στην αγορά εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για τον Οργανισμό. Συνεπώς, η ένταξη των ανέργων που διαμένουν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας στο ανοιχτό πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι ένα ακόμη βήμα στην προώθηση ίσων ευκαιριών και στην άρση των εμποδίων στην εργασία. Καλούμε όλες τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να αξιοποιήσουν τα κίνητρά του και να δώσουν τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανέργους να εργαστούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: «Θα παραδοθεί τις επόμενες ώρες ο 20χρονος Αλβανός που καταζητείται», λέει ο δικηγόρος του

Πάτρα: Η δήλωση των γονιών μετά την εισαγγελική έρευνα – Τι λένε για τις αιτίες θανάτου των τριών παιδιών

Άρση μέτρων: Βήμα – βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα – Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες

Related posts

Ασφαλιστικό: Τι προβλέπει το προσχέδιο για κύριες, επικουρικές και εισφορές

banksnews

Ενεργειακή κρίση – Κομισιόν: Ο κανονισμός για τη θωράκιση των κρατών μελών της ΕΕ ενόψει χειμώνα

banksnews

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί – Τι θα γίνει με το δώρο Χριστουγέννων

banksnews

Προ των πυλών το νέο «Εξοικονομώ»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

banksnews

Νέα υπηρεσία από την ΑΑΔΕ: Μηνιαίος Φορολογικός Λογαριασμός για οφειλές, πληρωμές και επιστροφές

banksnews

Αναδρομικά: Ποιες ημερομηνίες θα πληρωθούν οι υπόλοιποι δικαιούχοι

banksnews

«Βουτιά» 3,85% στο Χρηματιστήριο – Σε επίπεδα Μαρτίου 2021 γύρισε ο Γενικός Δείκτης

banksnews

e-ΕΦΚΑ – Οφειλές: Μέχρι πότε μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι εργοδότες

banksnews

H Paloservices στο πρόγραμμα Invest Horizon της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

banksnews