Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρίστας

Εκείνος λέει τα καλύτερα γι’ αυτή. Αυτή, όμως, δήλωσε ότι «είναι ουρανοκατέβατος. Εχει έρθει πάρα πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα. Εχει έτσι μία εικόνα πολιτικού “τουρίστα”, ανθρώπου που τον ξεναγούν στην πολιτική ζωή και στη ζωή της Ελλάδας». Η περιγραφή του Κασσελάκη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν διαφέρει από τα πορτρέτα που του φιλοτεχνούν πρώην και νυν συριζαίοι. Λογικό, όσα κι αν τους χωρίζουν πια με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, κάποτε φρόντισαν να της δώσουν το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα.

Ονομα

Από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας θύμισε στον Δημήτρη Νατσιό ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο ιδρυτής της δικής μας παράταξης, και εκφράζει τις δικές μας ιδεολογικές θέσεις, το δικό μας παρελθόν και προδιαγράφει και το δικό μας μέλλον». Το έκανε γιατί εκείνος αποφάνθηκε πως «η ΝΔ χρησιμοποιεί με καιροσκοπισμό το όνομα του ιδρυτή της». Τελικά, κανείς δεν έχει πει στον αρχηγό της Νίκης πως κινδυνεύει περισσότερο από απώλειες ψηφοφόρων προς τα υπόλοιπα δεξιά κομματίδια.

 

Συζήτηση

Δεν συμφωνεί με τον χρόνο που γίνεται το άνοιγμα Κασσελάκη στις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ο Κώστας Ζαχαριάδης. Κατά την άποψή του, «μια συζήτηση που αφορά μετά τις εκλογές σωστό είναι να γίνει μετά τις εκλογές. Τώρα πάμε ανταγωνιστικά», ενώ «το βράδυ των εκλογών θα έχουμε νέο πολιτικό πεδίο για να συζητήσουμε, να δούμε ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο και ποιον θα πάρει». Παρότι παραβλέπει πως ο ανταγωνισμός δεν θα εξαφανιστεί τη 10η Ιουνίου, δεν έχει άδικο.

Αφήγημα

Ο Δημήτρης Καιρίδης επισκέφθηκε τη Λήμνο ως επικεφαλής νεοδημοκρατικού κλιμακίου και παρουσίασε το γαλάζιο αφήγημα με μια δόση τρομολαγνείας. «Πρέπει να αποφασίσουμε», είπε, «θέλουμε την ισχυρή Ελλάδα στην ισχυρή Ευρώπη ή θέλουμε “να το διαλύσουμε το μαγαζί”; Αν θέλουμε να το διαλύσουμε, ας πάμε να ψηφίσουμε τη διαμαρτυρία, τον λαϊκισμό, το άκρο». Φιλική συμβουλή: για να αποφέρουν οι μπαμπούλες εκλογικά οφέλη πρέπει να πιστεύουν στην ύπαρξή τους οι ψηφοφόροι – κι ο κασσελακικός ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει αληθινά απειλητικός.

Related posts

Η Αλίκη στη χώρα των τραυμάτων: Η δίωρη καθυστέρηση του Κασσελάκη και… το show

admin

Υποψήφιος περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου ο Σταμάτης Μαλέλης

admin

Φάμελλος: Η πρόταση για εκλογή προέδρου δεν δίνει διέξοδο, θα μας πάει πολλά βήματα πίσω

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Enagas

admin

Επιμένει προκλητικά ο Ερντογάν: Μην τα βάζετε μαζί μας – Να ξέρετε τα όριά σας με την Τουρκία

admin

Θυροκολλήθηκε το ΠΔ για τη διάλυση της Βουλής

admin

Η ΑΔΑΕ επιμένει για τον πλήρη φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη

admin

Ερντογάν: «Οι Ελληνες πνίγουν μετανάστες – Εμείς τους σώζουμε γιατί είμαστε μουσουλμάνοι…»

admin

Ξεκίνησε η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την ακρίβεια – Στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin