Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρίστας

Εκείνος λέει τα καλύτερα γι’ αυτή. Αυτή, όμως, δήλωσε ότι «είναι ουρανοκατέβατος. Εχει έρθει πάρα πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα. Εχει έτσι μία εικόνα πολιτικού “τουρίστα”, ανθρώπου που τον ξεναγούν στην πολιτική ζωή και στη ζωή της Ελλάδας». Η περιγραφή του Κασσελάκη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν διαφέρει από τα πορτρέτα που του φιλοτεχνούν πρώην και νυν συριζαίοι. Λογικό, όσα κι αν τους χωρίζουν πια με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, κάποτε φρόντισαν να της δώσουν το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα.

Ονομα

Από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας θύμισε στον Δημήτρη Νατσιό ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο ιδρυτής της δικής μας παράταξης, και εκφράζει τις δικές μας ιδεολογικές θέσεις, το δικό μας παρελθόν και προδιαγράφει και το δικό μας μέλλον». Το έκανε γιατί εκείνος αποφάνθηκε πως «η ΝΔ χρησιμοποιεί με καιροσκοπισμό το όνομα του ιδρυτή της». Τελικά, κανείς δεν έχει πει στον αρχηγό της Νίκης πως κινδυνεύει περισσότερο από απώλειες ψηφοφόρων προς τα υπόλοιπα δεξιά κομματίδια.

 

Συζήτηση

Δεν συμφωνεί με τον χρόνο που γίνεται το άνοιγμα Κασσελάκη στις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ο Κώστας Ζαχαριάδης. Κατά την άποψή του, «μια συζήτηση που αφορά μετά τις εκλογές σωστό είναι να γίνει μετά τις εκλογές. Τώρα πάμε ανταγωνιστικά», ενώ «το βράδυ των εκλογών θα έχουμε νέο πολιτικό πεδίο για να συζητήσουμε, να δούμε ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο και ποιον θα πάρει». Παρότι παραβλέπει πως ο ανταγωνισμός δεν θα εξαφανιστεί τη 10η Ιουνίου, δεν έχει άδικο.

Αφήγημα

Ο Δημήτρης Καιρίδης επισκέφθηκε τη Λήμνο ως επικεφαλής νεοδημοκρατικού κλιμακίου και παρουσίασε το γαλάζιο αφήγημα με μια δόση τρομολαγνείας. «Πρέπει να αποφασίσουμε», είπε, «θέλουμε την ισχυρή Ελλάδα στην ισχυρή Ευρώπη ή θέλουμε “να το διαλύσουμε το μαγαζί”; Αν θέλουμε να το διαλύσουμε, ας πάμε να ψηφίσουμε τη διαμαρτυρία, τον λαϊκισμό, το άκρο». Φιλική συμβουλή: για να αποφέρουν οι μπαμπούλες εκλογικά οφέλη πρέπει να πιστεύουν στην ύπαρξή τους οι ψηφοφόροι – κι ο κασσελακικός ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει αληθινά απειλητικός.

Related posts

Τέσσερα χρόνια ενάμισι κόμμα

admin

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρή, χωρίς γείωση στην κοινωνία, λέει ο Πέτρος Παππάς

admin

Πνοή

admin

Μπακογιάννη: «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών είναι τα μόνα που δεν έχουν δικαιώματα»

admin

«Πόλεμος» στη Βουλή για την επιστολική ψήφο

admin

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Τι συμφώνησαν – Ποιους διαύλους επικοινωνίας ενεργοποιούν

admin

Χουριέτ: Θα πάθουν έμφραγμα στην Αθήνα όταν υπογραφούν οι συμφωνίες Τουρκίας – Αιγύπτου

admin

Πλωτό τείχος στο Αιγαίο με δώδεκα πολεμικά

admin

Το PowerPoint, η… πίσω πόρτα, τα «καρφιά», οι αμετάπειστοι: Τι έγινε στο γαλάζιο ραντεβού για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin