Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να παραδώσει την έδρα η Μερόπη Τζούφη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Κάλεσμα στην ανεξάρτητη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη να επιστρέψει την έδρα της στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απευθύνει η νομαρχιακή οργάνωση Ιωαννίνων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η επιλογή της κ. Μερόπης Τζούφη να αποχωρήσει μη παραδίδοντας την έδρα στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων την επιλογή πού έκανε ο λαός στις εκλογές να εκπροσωπηθεί στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για να αποκατασταθεί η αδικία καλούμε την κα. Μ.Τζούφη να τιμήσει την υπογραφή της στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών και να παραδώσει την βουλευτική έδρα στο κόμμα το οποίο την εξέλεξε».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «στον νομό Ιωαννίνων έχουμε απώλεια της έδρας, μια έδρας την οποία έδωσαν οι πολίτες του νομού Ιωαννίνων με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., μια έδρα που αποτελεί αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και όχι ενός ανθρώπου».

Παράλληλα, τονίζεται πως «το γεγονός αυτό αποτελεί μια πράξη αδικίας απέναντι στα εκατοντάδες μέλη μας που έδωσαν τις δύο εκλογικές μάχες των βουλευτικών εκλογών αυταπάρνηση, πείσμα και αξιοπρέπεια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και στήριξαν τον αγώνα μας».

Σημειώνεται ότι η Μερόπη Τζούφη θα αποτελέσει μέλος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βουλευτών. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έκκληση έχει πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας στην Πέτη Πέρκα.

Η Μερόπη Τζούφη

Αναλυτικά η ανακούνωση του νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων:

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων συνεδρίασε στις 29 Νοεμβρίου με θέματα την αναπλήρωση των κενών θέσεων στη Ν.Ε., την επανεκκίνηση του κόμματος, τον νέο ορισμό υπευθύνων και τομεαρχών, την πολιτική δράση του επόμενου διαστήματος καθώς και την κατάσταση που δημιουργείται μετά την αποχώρηση της βουλευτού Μερόπης Τζούφη, που είχε εκλεγεί με τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για να εκπροσωπεί την Π.Ε. Ιωαννίνων στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

H Νομαρχιακή Επιτροπή επικεντρώθηκε στη σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Κοινωνίας με την ακρίβεια να «μαστίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά, με την καρτελοποίηση σημαντικών κλάδων της οικονομίας, την ιδιωτικοποίηση παιδείας και υγείας, την αύξηση της φορολογίας και την καταπάτηση των δημοκρατικών λειτουργιών. Μια κατάσταση που αποτελεί την νέα επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στην οποία οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, με κύρια ευθύνη των αποχωρησάντων στελεχών και βουλευτών, ανδρών και γυναικών

Είναι μια λανθασμένη κίνηση για πολλούς λόγους αλλά και γιατί όσοι αποχωρούν δεν περίμεναν το προγραμματισμένο Συνέδριο για να εκφράσουν τις όποιες πολιτικές τους διαφωνίες τις οποίες δεν έθεσαν στα όργανα του κόμματος και κανείς από τους αποχωρήσαντες δεν έκανε απολογισμό και αυτοκριτική ειδικά για την περίοδο 2019-2023.

Η λαϊκή εντολή των εκλογών του Ιουνίου ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει 47 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι 36. Οι αποχωρήσαντες ακύρωσαν οι ίδιοι την υπογραφή που έβαλαν στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών όπου σαφώς οριζόταν ότι οι έδρες των βουλευτών ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και στο Νομό Ιωαννίνων έχουμε απώλεια της έδρας, μια έδρας την οποία έδωσαν οι πολίτες του Νομού Ιωαννίνων με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., μια έδρα που αποτελεί αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και όχι ενός ανθρώπου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πράξη αδικίας απέναντι στα εκατοντάδες μέλη μας που έδωσαν τις δύο εκλογικές μάχες των βουλευτικών εκλογών αυταπάρνηση, πείσμα και αξιοπρέπεια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και στήριξαν τον αγώνα μας.

Η επιλογή της κ. Μερόπης Τζούφη να αποχωρήσει μη παραδίδοντας την έδρα στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων την επιλογή πού έκανε ο λαός στις εκλογές να εκπροσωπηθεί στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για να αποκατασταθεί η αδικία καλούμε την κα. Μ.Τζούφη να τιμήσει την υπογραφή της στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών και να παραδώσει την βουλευτική έδρα στο κόμμα το οποίο την εξέλεξε.

Ο κύκλος της εσωστρέφειας κλείνει.

Απευθυνόμαστε στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο των Ιωαννίνων και στους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και σε αυτούς που προσδοκούν σε εμάς, για να αλλάξουμε μαζί τα πράγματα προς όφελος των πολλών.

Είμαστε εδώ, με αίσθημα ευθύνης κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, δίπλα και μέσα στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

Προχωράμε μπροστά με συσπείρωση, ενότητα, δυναμική επανεκκίνηση των οργανώσεων μελών, μαζί με την κοινωνία και τη νέα γενιά.

Related posts

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν

admin

Μπακογιάννης για Κασιδιάρη: «Δεν θα τον αφήσουμε ανενόχλητο να αλωνίζει στην πόλη»

admin

Δεσποτόπουλος: «Πολύ δύσκολο να έρθουν νύχτα οι Τούρκοι»

admin

Η Frontex ξεγυμνώνει την Τουρκία

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σαρώνει η αποχή – Μόλις στο 31,2% η συμμετοχή μέχρι τις 17.30

admin

Πιέσεις στον «στρατιώτη» Χαρδαλιά από Μαξίμου να κατέβει στην Περιφέρεια Αττικής

admin

Οικονόμου για ΑΤ Ομόνοιας: Η αστυνομία πρέπει να είναι αυστηρή με τους επίορκους

admin

Ερντογάν: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με όσους μας βλέπουν ως εχθρό» λέει στον Μητσοτάκη

admin

«Θα τσακίσουμε όποιον πατήσει στην καταστροφή και αυξήσει τις τιμές», λέει ο Μητσοτάκης

admin