Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Trinity: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό δαχτυλίδι που κλείνει 100 χρόνια

Ο Louis Cartier, εγγονός του ιδρυτή του οίκου Cartier, σχεδίασε το δαχτυλίδι Trinity το 1924, σκεπτόμενος τον αριθμό τρία. Τρία δαχτυλίδια σε ένα, που έφεραν επανάσταση στο χώρο των κοσμημάτων πριν από 100 χρόνια, και αναφέρονταν στον Louis και τα δύο αδέρφια του, τον Pierre και Jacques, κληρονόμους της αυτοκρατορίας που ίδρυσε ο παππούς τους το 1847.

Οι τρεις κρίκοι αναφέρονται επίσης στα τρία καταστήματα που είχε η Cartier εκείνη την εποχή στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Τρεις κύκλοι, με διαφορετικά πολύτιμα μέταλλα -χρυσός, ροζ χρυσός και λευκόχρυσος- συνδέονται και σχηματίζουν αρμονικά μια ενότητα.





Trinity: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό δαχτυλίδι που κλείνει 100 χρόνια


Η σειρά Trinity έχει γίνει σύμβολο αγάπης σε όλες τις μορφές της: υιική, οικογενειακή, φιλική και συζυγική, και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο περιζήτητα κομμάτια του οίκου. Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το φαινομενικά απλό κόσμημα είναι το πόσο εντυπωσιακά μοντέρνο εξακολουθεί να είναι σήμερα.


Από τη δημιουργία του, πριν από έναν αιώνα, το δαχτυλίδι Trinity είναι unisex. Έγινε το αγαπημένο του Γάλλου ποιητή Jean Cocteau, (μερικές φορές φορούσε και δύο μαζί στο μικρό του δάχτυλο) και το έκανε δημοφιλές ως ένα unisex κόσμημα. Χάρισε άλλο ένα, ίδιο, στον εραστή του -τον ηθοποιό Jean Marais- με την εξής αφιέρωση: «Ο πρώτος κρίκος είναι για σένα, ο δεύτερος είναι για μένα και ο τρίτος είναι η αγάπη μας». Όμως, δεν ήταν μόνο ο Cocteau θαυμαστής του Trinity. Προσωπικότητες όπως η διακοσμήτρια Elsie de Wolfe, η ηθοποιός-σταρ των 30’s Kendall Lee και αργότερα οι Gary Cooper, Grace Kelly, Alain Delon, Romy Schneider και πριγκίπισσα Diana, μεταξύ άλλων, φορούσαν το εμβληματικό Trinity ανεβάζοντας τη δημοφιλία του σε άλλα επίπεδα.





Η επετειακή συλλογή


Η Marie-Laure Cérède, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Cartier, ξεκίνησε να εργάζεται στο project της επετειακής συλλογής πριν από δύο χρόνια, με την ιδέα να τιμήσει την εκατονταετηρίδα της αρχικής σειράς. Κατασκεύασε περισσότερα από πενήντα πρωτότυπα, εκφράζοντας εξ᾽ αρχής τη σκέψη πως αν το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό, η συλλογή δεν θα κυκλοφορούσε.

Η Cérède ξεκίνησε την καριέρα της στην Cartier το 2002. Αφού πέρασε σχεδόν δώδεκα χρόνια στον οίκο Harry Winston, επέστρεψε στο γαλλικό maison και το 2017 προήχθη στην κορυφαία θέση του σχεδιασμού, και τελικά έγινε υπεύθυνη για την αισθητική όλων των ρολογιών και των κοσμημάτων Cartier. Γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία του οίκου και πριν ξεκινήσει τη νέα συλλογή, όπως συνηθίζει, έκανε μια βουτιά στα αρχεία του.





Και ενώ ο κόσμος πιστεύει πως ο Cartier δημιούργησε το δαχτυλίδι Trinity για τον Cocteau, κάτι που δεν είναι αλήθεια, ο οίκος δείχνει ευχαριστημένος με αυτή τη… σύγχυση. Τα νέα κομμάτια συνεχίζουν να είναι μοντέρνα, να κουβαλούν την κληρονομιά του, και εξακολουθούν να στηρίζουν την ιδέα ότι δεν προορίζονται για κάποιο φύλο. «Αν κάτι είναι πολύ θηλυκό ή πολύ αρσενικό, τότε δεν είναι Cartier», δήλωσε η Cérède. Οι καιροί αλλάζουν, αλλά η Trinity δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Η απόδειξη είναι ότι οι διασημότητες – όπως ο ηθοποιός Timothée Chalamet – και άλλα είδωλα της Gen Z είναι νέοι θαυμαστές του Trinity.


Η ιδέα πίσω από τη νέα συλλογή δεν είναι να αντικαταστήσει το παλαιό με το νέο αλλά να προσθέσει άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία του. Όπως δήλωσε η Cérède στην εφημερίδα El País, «αν κάτι δεν έχει νόημα, θα λειτουργήσει μόνο για μερικούς μήνες. Αλλά ένα αντικείμενο με νόημα δεν χάνει ποτέ το κύρος του».


Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image






--.GR

Related posts

Πετρέλαιο θέρμανσης: Aπό αύριο η επιδότηση 25 λεπτά το λίτρο

admin

ΗΠΑ: Γυναίκα και για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επέλεξε ο Μπάιντεν

admin

Σταϊκούρας: Τρίμηνη η ενίσχυση στα καύσιμα – Από Ιούλιο η εφαρμογή της

admin

Ο «Δράκος της Δράμας» ερεθιζόταν με τον ήχο τακουνιών: Ο Παπαχρόνης βίαζε και σκότωνε ιερόδουλες επειδή κάποια τον είχε πει ανίκανο

admin

myNAT: To νέο app για τους ναυτικούς – Αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

admin

Εφορία: Το νέο τοπίο για τις ρυθμίσεις οφειλών – Ποιοι δικαιούνται αναστολές και πολλές δόσεις

admin

Power Pass: Ανοιχτή από σήμερα Παρασκευή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ

admin

Παραίτηση Νικολόπουλου από την προεδρία του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης

admin

Δώρο Πάσχα: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί και τι ισχύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

admin