Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

S&P: Θετική εξέλιξη η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Πειραιώς

S&P: Θετική εξέλιξη η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Πειραιώς

Mια ακόμα θετική εξέλιξη για το ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα χαρακτηρίζει την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 27% του ΤΧΣ στην Πειραιώς ο οίκος αξιολόγησης S&P.

Όπως σημειώνει η S&P, είχαν προηγηθεί αρκετές παρόμοιες συναλλαγές μέσω των οποίων το ΤΧΣ έχει σταδιακά πουλήσει τα μερίδια που είχε αποκτήσει στις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων διάσωσης. Ως εκ τούτου, τονίζει, η πώληση αυτή αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο προς την πλήρη ανάκαμψη και κανονικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 

Ειδικότερα, η S&P επισημαίνει ότι η συναλλαγή αυτή είναι η τέταρτη από τα μέσα του 2023. Κατά το διάστημα αυτό το ΤΧΣ πούλησε το σύνολο των μεριδίων του στην Alpha Bank και την Eurobank και τμήμα του μεριδίου του στην Εθνική Τράπεζα. 

Όπως υπογραμμίζει, η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πειραιώς δεν έχει κάποιο αντίκτυπο στην αξιολόγηση της τράπεζας ή στο outlook. «Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η συνολική εταιρική διακυβέρνηση της Πειραίως ευθυγραμμίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα», τονίζουν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το outlook στην αξιολόγηση της Πειραιώς είναι θετικό από τότε που αναβαθμίστηκε η αξιολόγηση της τράπεζας, τον Δεκέμβριο του 2023. 

Η έξοδος του ΤΧΣ από τις ελληνικές τράπεζες σημαίνει ότι ολοκλήρωσε την αποστολή του, σημειώνει η S&P και υπογραμμίζει ότι η επιτυχημένη αποεπένδυση στις τέσσερις συστημικές τράπεζες αποδεικνύει το θετικό επενδυτικό κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες.

#S&P #Standard_&_Poor’s_Ratings_Services #ΤΧΣ #αποεπένδυση #Πειραιώς

Related posts

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οριστικό λουκέτο στην Prelium ΑΕΠΕΥ

admin

XA: Στόχος η υπέρβαση των 1437 µονάδων, για ρεκόρ 13ετίας

admin

Το νέο ΔΣ της Δρομέας – Παπαπαναγιώτου Α.Β.Ε.Ε.Α.

admin

Eurobank Asset Management: Για 16η χρονιά στην κορυφή των διαχειριστών κεφαλαίων

admin

ΔΑΑ: Πώς κατανεμήθηκαν οι 90 εκατ. προσφερόμενες μετοχές

admin

ΔΕΗ: Το 5,26% έφτασε το ποσοστό συμμετοχής της Covalis Capital

admin

ΤΙΤΑΝ: Ισχυρό τρίμηνο λόγω ζήτησης και τιμολόγησης περιμένει η Optima

admin

Ομόλογο Πειραιώς: Ξεπέρασαν γρήγορα το €1 δισ. οι προσφορές

admin

Ελλάκτωρ: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου-Πρόεδρος ο Παναγιώτης Αλαμάνος

admin