Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ryanair: “Βλέπει” κέρδη-ρεκόρ για το 2023 – Δεσμεύθηκε για μέρισμα

Ετήσια κέρδη-ρεκόρ βλέπει η Ryanair και υποσχέθηκε να καταβάλει στους επενδυτές μέρισμα για πρώτη φορά μετά την εκτίναξη των ναύλων κατά 24% κατά τη βασική καλοκαιρινή περίοδο.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη μετά από φόρους μεταξύ 1,85 δισ. και 2,05 δισ. ευρώ για το έτος έως το τέλος Μαρτίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της, που ήταν 1,45 δισ. ευρώ το 2018.

Η εταιρεία κέρδισε 2,18 δισ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του οικονομικού της έτους, μια αύξηση 59% σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ της πέρυσι.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία αυξάνει τη χωρητικότητά της πολύ ταχύτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της για να επωφεληθεί από την ταξιδιωτική έκρηξη που ακολούθησε τα lockdown για τον κορονοϊό. Τα 105 εκατομμύρια επιβάτες που πέταξαν την περίοδο αυτή με τη Ryanair σήμανε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 11%.

“Το ΔΣ πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε σε μια τακτική μερισματική πολιτική”, δήλωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Michael O’Leary. Ενώ η αεροπορική εταιρεία έχει καταβάλει στο παρελθόν ειδικά μερίσματα, πάντοτε απέφευγε την τακτική καταβολή μερίσματος.

Το τακτικό μέρισμα ύψους 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατανεμηθεί με μια ενδιάμεση πληρωμή 200 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και το υπόλοιπο ποσό των 200 εκατ. ευρώ να καταβληθεί τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Για τα επόμενα οικονομικά έτη, η Ryanair σχεδιάζει να επιστρέψει περίπου το 25% των κερδών μετά από φόρους του προηγούμενου έτους με τη μορφή τακτικού μερίσματος, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.


 

Related posts

Γερμανία: Αστυνομικές επιδρομές εναντίον ισλαμιστικής οργάνωσης που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ

admin

Στην απόκτηση δεύτερου κρουαζιερόπλοιου φέτος προχώρησε η Celestyal Cruises

admin

Η Κριμαία δέχθηκε “πρωτοφανή” κυβερνοεπίθεση μετά την επίθεση στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

admin

ΗΠΑ: Τα πυρομαχικά διασποράς στα χέρια των Ουκρανών – Αναπτύσσονται σε μάχες

admin

Η Ρωσία απελαύνει πέντε Σουηδούς διπλωμάτες: Οι διμερείς σχέσεις σε “πρωτοφανές χαμηλό” επίπεδο

admin

Μπέιλι (BoE): Βλέπουμε σημάδια “χαλάρωσης” στη βρετανική αγορά εργασίας

admin

Αίγυπτος: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε δύο Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Αιγύπτιο

admin

Πολωνία: Το κυβερνών κόμμα συγκροτεί την αμφιλεγόμενη επιτροπή κατά της “ρωσικής επιρροής”

admin

Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD: Πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023

admin