Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Επαφές της CIA για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς αναμένεται να έχει προσεχώς διαβουλεύσεις με αξιωματούχους του Ισραήλ, της Αιγύπτου και του Κατάρ, στο πλαίσιο των προσπαθειών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή.

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία μετέδωσε πρώτη την πληροφορία για το επικείμενο ταξίδι του Μπερνς στην Ευρώπη, αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει προτείνει κατάπαυση του πυρός για διάστημα δύο μηνών προκειμένου να απελευθερωθούν σταδιακά όλοι οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Μπερνς αναμένεται να έχει επαφές με τον πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Κατάρ, τον Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, καθώς επίσης με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, Νταβίντ Μπαρνέα, και της Αιγύπτου, Αμπάς Κάμελ.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους που συνόδευαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Air Force One ότι ο επικεφαλής της CIA συνέβαλε στην επίτευξη της προηγούμενης συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων και “προσπαθεί να μας βοηθήσει στην επιδίωξη μιας νέας”.

Related posts

Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 2.000 οι νεκροί από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ

admin

Πούτιν: “Ανοησίες” τα περί ταυτόχρονου πολέμου των ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα

admin

Αλβανία: “Πάγωσε” την έγκριση της συμφωνίας με την Ιταλία για το μεταναστευτικό

admin

Η ομάδα Αχμάτ των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας υπέγραψε συμφωνία με το ρωσικό υπ. Άμυνας, την οποία είχε αρνηθεί η Wagner

admin

Όμηρος ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε έπειτα από αποτυχημένη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού για την απελευθέρωσή του

admin

Πούτιν: Η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Μόσχα στόχευε “πολιτικούς στόχους”

admin

Γάζα: Η Κίνα στηρίζει το νέο σχέδιο για “άμεση κατάπαυση του πυρός” που ψηφίζεται σήμερα στον ΟΗΕ

admin

Γιούλια Ναβάλναγια: Ο Πούτιν δεν θα μείνει ατιμώρητος για τον θάνατο του συζύγου μου

admin

Βέλγιο: Σχεδόν 30 σχολεία είναι κλειστά σήμερα λόγω συναγερμού για βόμβα

admin