Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Real Consulting: Εγκρίθηκε η μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Real Consulting: Εγκρίθηκε η μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της Real Consulting προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3371/2005 και την διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενέκρινε η ΓΣ των μετόχων της εισηγμένης.

Όπως αναφέρεται:

Οι μέτοχοι ενέκριναν την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την εισαγωγή του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.»), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3371/2005, και τη διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α, εξουσιοδοτώντας το Διοικητικό Συμβούλιο για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δηλώσεις για λογαριασμό της Εταιρείας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Εισαγωγή, και να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για κάθε θέμα που αφορά στην Εισαγωγή (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρεται ο ορισμός συμβούλου Εισαγωγής, η επαφή με τις αρμόδιες αρχές – Χ.Α. και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).

Ο συνολικός αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυροι ψήφοι ανήλθε σε 15.178.839 που αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% του παριστάμενου μετοχικού κεφαλαίου.

Μέρισμα

Παράλληλα, η REAL CONSULTING ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, την 08η Ιουλίου 2024, το μέρισμα της χρήσης καθορίστηκε σε 0,04 Ευρώ ανά μετοχή.

Στο διανεμόμενο μέρισμα θα γίνει παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5% βάσει του άρθρου 24 του ν.4646/2019 με το οποίο τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 40 και 64 του Ν. 4172/2013, έτσι το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,038 Ευρώ ανά μετοχή.

• Ημερομηνία αποκοπής (Cut-off date) από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος ορίζεται η Πέμπτη 29.08.2024.

• Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Παρασκευή 30.08.2024 (Record date).

• Κατά τα ανωτέρω, η ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους θα είναι η Πέμπτη 05.09.2024.

Πληρώτρια Τράπεζα έχει ορισθεί η Optima Bank SA, η οποία θα καταβάλλει το μέρισμα με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Xρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων μέσω του δικτύου καταστημάτων της «Optima bank S.A.» για πέντε (5) έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2029).

Διευκρινίζεται στους κ.κ. μετόχους ότι το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας (ΑΚ 250 περ. 15) από το τέλος του έτους στο οποίο γεννήθηκε η απαίτηση και ότι μετά τη σχετική παραγραφή τα σχετικά ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ. 1195/1942.

#Real_Consulting

Related posts

Macquarie: Η μεταβλητότητα και η αβεβαιότητα μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες

admin

Attica Group: Αύξηση τζίρου 29,9% το α’ εξάμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Στη στήριξη των 1.463 μονάδων οι ελπίδες των αγοραστών

admin

CNL Capital: Πραγματοποίησε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως €725.000

admin

Aegean: Στα top picks της Optima- Τιμή-στόχος τα €14,7

admin

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο από την Optima- Η περίοδος διάθεσης

admin

Νάκας: Μέρισμα €0,20/μετοχή- Οι αποφάσεις της ΓΣ

admin

Πειραιώς: Διάθεση 205.680 δωρεάν μετοχών σε στελέχη και προσωπικό

admin

SunriseMezz: Δεν πραγματοποιήθηκε είσπραξη τοκομεριδίων

admin