Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Nvidia: Εκτόξευση εσόδων (+265%) και κερδών (+769%) στο δ΄ τρίμηνο – “Άλμα” 10% για τη μετοχή

Έσοδα καλύτερα του αναμενομένου για το δ’ τριμήνο ανακοίνωσε η Nvidia, με την κατασκευάστρια τσιπ να βλέπει μεγαλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα και για το α΄ τρίμηνο του 2024, χάρη στην τεράστια ζήτηση για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και την ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ειδικότερα, τα έσοδα της Nvidia για το δ’ τρίμηνο ανήλθαν στα 22,10 δισ. δολάρια, έναντι 6,05 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο κατά 265%. Τα έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ότι θα διαμορφωθούν στα 20,62 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 12,3 δισ. δολάρια ή στα 4,93 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,4 δισ. δολαρίων ή 0,57 δολάρια ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας στρατοσφαιρική άνοδο κατά 769%. Σε προσαρμοσμένη βάση τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 5,16 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν 4,59 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, η εταιρεία πρόβλεψε έσοδα για το τρέχον τρίμηνο επίσης υψηλότερα των προσδοκιών, καθώς αναμένει ότι θα διαμορφωθούν στο ύψος των 24,0 δισ. δολαρίων, συν ή πλην 2%, έναντι 7,2 δισ. δολαρίων το α’ τρίμηνο του 2023. Οι αναλυτές αναμένουν κατά μέσο όρο έσοδα 22,17 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Εντυπωσιακή αύξηση σημείωσαν επίσης τα έσοδα της Nvidia από τη δραστηριότητα των data-center, τα οποία εκτινάχθηκαν κατά 400% σε ετήσια βάση και ανήλθαν στα 18,4 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 17,06 δισ. δολάρια σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση της FactSet.

Η εταιρεία πέτυχε επίσης ετήσια αύξηση στα έσοδα από τη δραστηριότητα παιχνιδιών, τα οποία ανήλθαν στα 2,9 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας και αυτά τις προσδοκίες για έσοδα 2,7 δισ. δολαρίων στη δημοσκόπηση της FactSet.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου η μετοχή της Nvidia, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με πτώση 2,85% στα 674,72 δολάρια, καταγράφει κέρδη της τάξης του 10%, στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, και κινείται πέριξ των 740 δολαρίων έκαστη.

Η ζήτηση για τα τσιπ των data centers και τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της εταιρείας συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην τεχνητή νοημοσύνη. 

Related posts

Ιταλία: Νέα ευρήματα ρίχνουν φως στην ζωή των σκλάβων της Πομπηίας

admin

Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ έχει χακάρει κάμερες ασφαλείας σπιτιών και καταστημάτων στον νότιο Λίβανο

admin

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας

admin

Σαουδική Αραβία: Το κρατικό επενδυτικό ταμείο παίρνει το τιμόνι της Αλ-Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

admin

Βρετανία: Η Eurostar ανακοίνωσε την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας των τρένων αύριο

admin

Αζερμπαϊτζάν: Ο Ιλάμ Αλίεφ εκλέγεται πρόεδρος για 5η φορά με το 92% των ψήφων

admin

Η Ισπανία θα στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

admin

Ισπανία: Επιτάχυνε στο 3,5% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

admin

Γερμανία: “Ποτέ ξανά” για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

admin