Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Morgan Stanley: Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Morgan Stanley: Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν τις υπεραποδόσεις έναντι των ευρωπαϊκών και μετά το ράλι του 2023.

Οι συστάσεις της για τις ελληνικές τράπεζες είναι όλες overweight, με τις τιμές-στόχους να είναι στα:

  • €2,08 από €2,06 για την Alpha Bank, η οποία αποτελεί και κορυφαία επιλογή,
  • €8,14 από €7,56 για την Εθνική Τράπεζα,
  • €4,58 από €4,16 για την Τράπεζα Πειραιώς και
  • €2,33 από €2,01 για τη Eurobank, που αναβαθμίστηκε, επίσης, σε overweight.

To 2023, οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν άνοδο περίπου 74%, με αναβαθμισμένη κερδοφορία κατά 69%, ενώ σύμφωνα με τη Morgan Stanley, «οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται κατά μέσο όρο σε δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία (P/ΤBV) στις 0,7 φορές και δείκτη τιμή προς κέρδη (P/E) στις 5,7 φορές, discount της τάξεως του 10% σε σχέση με τον μέσο όρο των τραπεζών της ΕΕ».

Η ισχυρή ανάκαμψη των τραπεζών στην Ελλάδα στηρίζεται από τις μακροοικονομικές προοπτικές για ανάκαμψη, την εξυγίανση των ισολογισμών τους και την επέκταση των περιθωρίων κέρδους.

Σύμφωνα με την τράπεζα, «οι υψηλές αποδόσεις δικαιολογούν μια περαιτέρω επαναξιολόγηση, παρά τις υψηλές ευαισθησίες στα επιτόκια». «Οι συζητήσεις μας με τις τράπεζες και η ανάλυση ευαισθησίας των επιτοκίων μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις μας ήταν υπερβολικά συντηρητικές, δεδομένης της στήριξης από 1) την ταχύτερη αναπροσαρμογή των υποχρεώσεων έναντι των περιουσιακών στοιχείων καθώς ξεκινούν οι μειώσεις των επιτοκίων, 2) τη στήριξη από την επανεπένδυση του χαρτοφυλακίου τίτλων σε υψηλότερες αποδόσεις, 3) τα σχέδια της διοίκησης να αυξήσει την αντιστάθμιση κινδύνου.» Έτσι διαμορφώθηκαν τα νέα σενάρια και οι νέες τιμές στόχοι.

Στο θετικό σενάριο, οι τιμές στόχοι είναι: για την Alpha Bank τα €2,36 ευρώ, για την ΕΤΕ τα €9,87, για την Τράπεζα Πειραιώς τα €5,55 και για την Eurobank τα €2,64. Αντίθετα, στο αρνητικό σενάριο, οι τιμές στόχοι είναι: για την Alpha Bank τα €1,03, για την ΕΤΕ τα €4,58, για την Τράπεζα Πειραιώς τα €2,19 και για την Eurobank τα €1,18.

Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley περιλαμβάνουν έναν δείκτη διανομής μερίσματος 35-50% μέχρι το 2025. Η ΕΤΕ ξεχωρίζει, με πλεονάζον κεφάλαιο περισσότερες από 500 μονάδες πάνω από τους στόχους της διοίκησης. Η ανάλυση για τις ελληνικές τράπεζες υποδηλώνει δυνατότητες για κέρδη έως και 9-38% από την αξιοποίηση του πλεονάζοντος κεφαλαίου. «Φέτος, βλέπουμε την επανεκκίνηση πληρωμών μερισμάτων ως καταλύτη για τον κλάδο», καταλήγει η Morgan Stanley.

#Morgan_Stanley #ελληνικές_τράπεζες #αναβάθμιση #overweight #ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Related posts

Alpha Services and Holdings Investor Day , την Τετάρτη 7 Iουνίου

admin

Optima: Σύσταση «buy» και τιμή-στόχος στα €31,10 για την Jumbo

admin

Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε ποσοστό 7,5% στην Epsilon Net

admin

Alpha Bank: Μεγάλο ενδιαφέρον για το ομόλογο- Αρχικό επιτόκιο 8%

admin

Inform Λύκος: «Άλμα» πωλήσεων 125,4% στο γ’ τρίμηνο

admin

Τράπεζες: Υψηλότερες τιμές- στόχους δίνει η Deutsche Bank

admin

Στη Motor Oil το 100% της ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ

admin

Intercontinental ΑΕΕΑΠ: 30/1 η ΓΣ για πώληση ακινήτων στην Briq

admin

Jumbo: €303 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023- Μέρισμα €1/μτχ

admin