Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Lavipharm: Από 23 Ιουλίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές

Lavipharm: Από 23 Ιουλίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές

Στην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 822.555 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών προχωρά η Lavipharm. Οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 23 Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία Φαρμακευτικών, Χημικών και Καλλυντικών Προϊόντων LAVIPHARM A.E.» (η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τον όρο 6.3.1. της Απόφασης υπ’ αριθμόν 27 της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για τα ακόλουθα:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 26.05.2023, αποφάσισε τη θέσπιση προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών (οι «Νέες Μετοχές») σε συγκεκριμένα στελέχη του προσωπικού της Εταιρείας, η υλοποίηση του οποίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με την έκδοση νέων κοινών και ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση διαφοράς από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 114 ν. 4548/2018.

Κατ’ εξουσιοδότηση της ανωτέρω από 26.05.2023 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο με την από 13.07.2023 απόφασή του προέβη στην περιγραφή του προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών, επεσήμανε ότι η διάρκειά του έχει οριστεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2025 και καθόρισε τους δικαιούχους και τους ειδικότερους όρους αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του ν. 4548/2018 (το «Πρόγραμμα» ή το “Stock Award Plan”). Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο με την ως άνω απόφασή του όρισε ότι στο Πρόγραμμα θα συμμετέχουν δύο (2) ανώτερα στελέχη της Εταιρείας και συγκεκριμένα, ο Chief Operating Officer και ο Chief Financial Officer.

Προς υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων, και σε συμμόρφωση με την ισχύουσα εταιρική και χρηματιστηριακή νομοθεσία, η Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας την 09.07.2024 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των Ευρώ διακοσίων σαράντα έξι χιλιάδων επτακοσίων εξήντα έξι και πενήντα λεπτών του ευρώ (€ 246.766,50) με κεφαλαιοποίηση ίσου ποσού από τον λογαριασμό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» και την έκδοση των Νέων Μετοχών, ήτοι οκτακοσίων είκοσι δύο χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα πέντε (822.555) νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών μετοχών μετά δικαιώματος ψήφου, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του Ευρώ (€0,30) εκάστη. Συνεπεία της εν λόγω αύξησης, το ονομαστικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας διαμορφώθηκε σε €50.607.311,10, διαιρούμενο σε 168.691.037 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου, ονομαστικής αξίας €0,30 εκάστη.

Oι Νέες Μετοχές διατέθηκαν συνολικά σε 2 ανώτερα στελέχη της Εταιρείας, και συγκεκριμένα στον Chief Operating Officer και τον Chief Financial Officer της Εταιρείας. Οι Νέες Μετοχές είναι της ίδιας κατηγορίας με τις μετοχές της Εταιρείας που είναι ήδη σε διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών («Χ.Α.»).

Επισημαίνεται ότι κατ’ εφαρμογή του εδαφίου η’ της παραγράφου 5, του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ως ισχύει, δεν υφίσταται υποχρέωση δημοσίευσης ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή των Νέων Μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α., καθώς η Εταιρεία έχει καταστήσει διαθέσιμο και έχει δημοσιοποιήσει, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη, σχετικό Έντυπο Παροχής Πληροφοριών, στο οποίο περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες πληροφορίες για τον αριθμό και τη φύση των Νέων Μετοχών καθώς και για τους λόγους και τις λεπτομέρειες της διάθεσης.

Την 11.07.2024 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 3322041, η με αρ. Πρωτ. 6Τ3Χ46ΝΛΣΞ-10Ο Απόφαση της Διεύθυνσης Εταιρειών του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας, συνεπεία της ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Η Επιτροπή Eταιρικών Πράξεων του Χ.Α. με την από 19.07.2024 απόφασή της ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 822.555 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.

Κατόπιν των ανωτέρω, από την δεύτερη εργάσιμη ημέρα μετά την ημερομηνία της ανωτέρω έγκρισης, ήτοι την 23.07.2024, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των 822.555 νέων μετοχών στο Χ.Α. με ονομαστική αξία €0,30. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α., θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α. και τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. του Χ.Α., ως ισχύουν.

Οι Νέες Μετοχές θα είναι πιστωμένες κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στην μερίδα και στο λογαριασμό αξιών των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων.

#Lavipharm_AE #ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ_ΜΕΤΟΧΩΝ

Related posts

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Eurobank

admin

ΧΑ: Η αξιολόγηση του MSCI δεν άλλαξε τα δεδοµένα

admin

Noval: Το δεσμευτικό εύρος της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Με τιμή-στόχο €22,6 ξεκινά η κάλυψή από Euroxx

admin

Reds: «Άλμα» τζίρου 41,3% στο εννεάμηνο

admin

Καλύφθηκε κατά 91,24% η ΑΜΚ της Foodlink

admin

Prodea: Διέθεσε μετοχές αξίας €1,04 εκατ. η Invel Real Estate

admin

Χ.Α.-Νέος κανονισμός: Οι προβλέψεις για αναστολή, διαγραφή και επαναδιαπραγμάτευση μετοχών

admin

Χρηματιστήριο: Επιβαρυμένη η αγορά από τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας

admin