Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Johnson & Johnson: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το β’ τρίμηνο και αναβάθμισε το guidance

Η Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα και τα κέρδη του β’ τριμήνου χρήσης, λαμβάνοντας ώθηση από τις ισχυρές πωλήσεις των φαρμακευτικών προϊόντων. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα ανήλθαν σε 22,4 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τη μέση εκτίμηση για 22,3 δισ. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα 2,82 δολάρια ανά μετοχή, με τη μέση πρόβλεψη να κάνει λόγο για 2,70 δολάρια ανά μετοχή. 

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός αναβάθμισε το guidance για το σύνολο του έτους, καθώς αναμένει πωλήσεις μεταξύ  89,2 – 89,6 δισ. δολαρίων, αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 88,7 – 89,1 δισ. δολάρια. 

H εταιρεία βρήκε “στήριξη” στις πωλήσεις των φαρμάκων Darzalex (κατά του πολλαπλού μυελώματος) και Stelara (για τη θεραπεία της ψωρίασης), με το πρώτο να καταγράφει αύξηση της τάξης του 18,4%, στα 2,88 δισ. δολάρια, ενώ το δεύτερο αυξήθηκε κατά 3,1% με κέρδη 2,89 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 2,77 δισ. δολάρια. 

Επίσης, η  J&J μείωσε την ετήσια πρόβλεψή της για κέρδη ανά μετοχή σε ένα εύρος μεταξύ 10 έως 10,10 δολαρίων, από 10,60 έως 10,75 δολάρια, λαμβάνοντας υπόψη μια αύξηση 5 σεντς από τη βελτίωση των επιδόσεων και μια μείωση 68 σεντς που σχετίζεται με το κόστος από συγχωνεύσεις και εξαγορές – συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της εταιρείας ιατρικών συσκευών Shockwave ύψους 13 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις από τον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 2,2% σε 7,96 δισ. δολάρια από 7,79 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών για 8,17 δισ. δολάρια.


 

Related posts

Πολωνία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε παράνομη την εκκαθάριση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης

admin

Ο Μακρόν στέλνει πλωτό νοσοκομείο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στη λωρίδα της Γάζας

admin

Η αποτυχημένη ανταρσία της Wagner δίχασε τη ρωσική αντιπολίτευση

admin

Saudi Aramco: Μείωση 23% στα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου, υπερβαίνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών

admin

Καταρχήν αντίθετη η ΕΚΤ στην επιβολή έκτακτου φόρου στις ιταλικές τράπεζες

admin

ΗΠΑ: Πέθανε η Ρόζαλιν Κάρτερ, σύζυγος του 39ου προέδρου των ΗΠΑ

admin

Έξι παιδιά θα επιστραφούν στην Ουκρανία από τη Ρωσία έπειτα από μεσολάβηση του Κατάρ

admin

Σολτς: Παρακολουθούμε με ανησυχία τις ταραχές στη Γαλλία

admin

Ρωσία: Η Αμερικανίδα πρέσβειρα επισκέφθηκε τον φυλακισμένο δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς

admin