Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Eurobank Eq.: Ανεβάζει στα €40,5 την τιμή-στόχο για την Titan

Eurobank Eq.: Ανεβάζει στα €40,5 την τιμή-στόχο για την Titan

Σε ισχυρή αναβάθμιση της τιμής-στόχου της Titan, από 31 ευρώ στα 40,5 ευρώ, προχώρησε η Eurobank Equities, με τη σύσταση να είναι αυτή της αγοράς (buy).

Καθώς πλησιάζει η εισαγωγή της θυγατρικής Titan America σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ, η χρηματιστηριακή αναμένει από την αγορά να υιοθετήσει σταδιακά μια προσέγγιση SOTP (αθροιστική αποτίμηση) στην Titan, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Eq. θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκρυστάλλωση αξίας άνω των 700 εκατ. ευρώ ή 9 ευρώ ανά μετοχή, δεδομένων των χαμηλότερων ασφαλίστρων κινδύνου που συνδέονται με αμερικανικά assets.

Αυτό είναι, εξάλλου, που τελικά μεταφέρει τη συζήτηση για την αποτίμηση στην περιοχή των 40 ευρώ. Η αύξηση της τιμής-στόχου στα 40,5 ευρώ βασίζεται στην πρόβλεψη για απόδοση 6,3x του δείκτη EV/EBITDA. Ωστόσο, η νέα τιμή εξακολουθεί να αποτελεί discount 15% σε σύγκριση με τη μέση αποτίμηση των ομοειδών εταιρειών σε παγκόσμια βάση.

Το listing στις ΗΠΑ

Η Titan ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να προχωρήσει σε IPO μειοψηφικού μεριδίου (πιθανόν μεταξύ 15-25%) των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια που θα διευκολύνουν την ανάπτυξή του και θα «ξεκλειδώσουν» νέες ευκαιρίες. Η αίτηση για την IPO της Titan America έχει προγραμματιστεί για το γ’ τρίμηνο του 2024, με τη συναλλαγή πιθανότατα να ολοκληρώνεται στις αρχές του 2025. 

Όπως αναφέρει η Eurobank Equities για την πιθανή αποτίμηση της IPO, οι ομότιμοι εισηγμένοι στις ΗΠΑ με όρους EV/EBITDA διαπραγματεύονται επί του παρόντος κοντά στα 8-11x. Ενσωματώνοντας ένα discount 30% στους προαναφερθέντες πολλαπλασιαστές, προκύπτει ένας πολλαπλασιαστής κοντά στο 8x. 

Με τη σειρά του, αυτό θα υποδείκνυε πιθανές εισπράξεις από την IPO μεταξύ 270-600 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση πώλησης μεριδίου 15-25%.

#Eurobank_Equities_ΑΕΠΕΥ #Titan_America

Related posts

Aegean: Στις 14 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση για τα warrants

admin

Alpha Asset Management: Έτος αξιοσημείωτων επενδυτικών αποδόσεων το 2023

admin

Στις 21/6 η Γενική Συνέλευση της Lamda Development

admin

Παπουτσάνης: Καθαρά κέρδη €3 εκατ.- 29% αύξηση του κύκλου εργασιών

admin

Παπουτσάνης: Κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο

admin

Εθνική Τράπεζα: Δωρεάν διάθεση 882 χιλ. μετοχών σε 137 στελέχη

admin

Optima για ΑΒΑΞ: Σύσταση «buy» και upside άνω του 100%

admin

SunriseMezz PLC: Στα €2,9 εκατ. τα ανεβασμένα κέρδη εξαμήνου

admin

Αlpha Bank: Στα €680.980.257 το μετοχικό κεφάλαιο μετά την ΑΜΚ

admin